Toysdaily 玩具日報

查看: 9505|回復: 14

[SD系] BB382 沙剎比有冇開箱文?

今日下晏四點幾灣仔未見有,返到公司坐左陣就響“覆你”個fb就見到成棟貨..... 點解未見有開箱文既?:56:
星期二晚已經買埋砌左,不過我微弱既力量應該寫唔到開箱文.

評語係外型好細致,紅色膠分左兩隻色好正.
不過武器太大尤其係個盾.同埋個頭幾乎遮左FUNNAL,但SD化又無計...

價錢靚仔.
手臂有冇關節?:unhappy::unhappy:

回復 1# katsumoto

1999 有組合 manual 可以望o下~

http://www.1999.co.jp/eng/10217259
手臂有冇關節?
呀渡 發表於 23-5-2013 01:15 PM

有 約90度可動(單計手臂)
有別於新安州,係用LEGEND SD式既手關節

可動係高,但每一可動都會影響到其他位置,
整體黎講仍算很不錯,很上品的SD
有 約90度可動(單計手臂)
有別於新安州,係用LEGEND SD式既手關節

可動係高,但每一可動都會影響到 ...
MAHTC 發表於 23-5-2013 14:20

希望以後都用LEGEND BB素体來做標準
當然, 可以分武者素体同SD素体
回復 5# MAHTC

我覺得HI-Nu會好好多,因為沙煞比設計上令可動有D難...
回復 2# leawong

:shiny: 有幾靚?1943出世定仲可以後生啲?邊豎可以見到佢?:64:

回復 4# goahead

我望左架,不過乘機開post呃..... 之嘛 :36:

回復 8# katsumoto

應該有當年機X世界成日用果塊1/144NT-1面咁靚仔...{:1_228:}
回復  katsumoto

應該有當年機X世界成日用果塊1/144NT-1面咁靚仔...
leawong 發表於 23-5-2013 05:05 PM

比強國好一點,比理想的話還要修正一點
回復 9# leawong

........... 大鑊... 估你唔到添 :what:

回復 11# katsumoto

{:1_208:} 其實我都唔知你講乜,不過你問我咩靚仔我就突然醒起...

當年.........廿年前,機X世界未變廣告雜誌之前,佢地每期都有隻神改既高達模型
而佢地每次都係拎1/144 NT-1塊面黎做PARTS改...
回復 12# leawong

{:2_312:} 其實係求報價既火星文 {:2_312:}

所指既以前大約係幾多期前,記得當年想知模型資訊,我就係靠A級同機世,等我的起心肝搵日摷返佢地出黎研究下先。

BTW,今晚響覆你度入左,仲入埋部HG EW-3添 {:2_262:},都係以前既笨大有良心,一盒模型有夠三個頭畀你自己做換裝,頂多I、II、III號要砌哂的話心甘命抵同你買三盒又點話唧,依家一號出左,二號玩限定,三號又唔知佢出唔出?{:2_266:}
回復 13# katsumoto

25期之前果D...哈哈哈...
係啦,當年係得呢兩本書用黎收料...
HJ係超貴既書黎架嘛以前...

唉,我以前都有一盒HG EW-3,D頭好似送左比人,
我估佢三號應該都會出既,換一換頭同裝備就得喇喎...電熱鞭又可以用EPYON果條.