Toysdaily 玩具日報

樓主: bbdaishogun

[新品消息] Legend BB 騎士獨角高達 (P.4上色圖)

THX, 請問邊度會有詳細的knight gundam物語劇情睇到? 好想知道V2俾獨角獸召換完後會點@@
kyostanley 發表於 29-5-2013 10:18 AM

其實有D難,漫畫很難找,都是WIKI之頖,日文好似多D資料和準D
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E6%96%B0SD%E3%82%AC%E3%83%B3%E3%83%80%E3%83%A0%E5%A4%96%E4%BC%9D_%E3%83%8A%E3%82%A4%E3%83%88%E3%82%AC%E3%83%B3%E3%83%80%E3%83%A0%E7%89%A9%E8%AA%9E

http://zh.wikipedia.org/wiki/SD_GUNDAM%E5%A4%96%E5%82%B3_%E8%81%96%E9%BE%8D%E7%89%A9%E8%AA%9E

閃卡背面都是"劇情"來源
http://blogs.yahoo.co.jp/cardbaka382/folder/108496.html

復刻版解說書
http://finfunnel.pixnet.net/album/set/15572549

我都是看漢字+圖畫的,唔識日文:shy:不過都知道7,8成
其實現在還有沒有專討論SD的FORUM?
以前無國界SD高達大聯盟討論區不錯,可惜現在只的FACEBOOK版:sad:
雖然有D FORUM都有SD區,但只是一小區難以多方面討論
其實有D難,漫畫很難找,都是WIKI之頖,日文好似多D資料和準D

閃卡背面都是"劇情"來源

復刻版 ...
bbdaishogun 發表於 29-5-2013 02:41 PM

thx晒, 其實我覺得好多個sd的故事都唔錯的, 我以前都有買好多武者系列, 係去到O傳覺得唔係幾好, 而且開始唔得閒砌就無買了, 但一路都仲好留意, 特別係騎士高達個邊, 因為妯個時無咩機會接觸, 但個邊的SD高達設定真係好正.....

模型 LEGEND BB 騎士 Unicorn Gundam

模型 LEGEND BB 騎士Unicorn Gundam

BANDAI 2013年11月發售 1,000Yen

頭像被屏蔽
極度期待佢嘅出現!!!!!
就咁睇要變身就手臂同甲要換件
反而想sdx出佢..........
似乎手腕係要換件先變到身
青色夾白色好型仔:46:
回復 1# dgnwilliam

多謝大大資訊分享
轉貼的
回復 5# kyostanley

機會大唔大呢,  與其素組, 想買成品多d
11月!好遥远啊∼∼∼∼∼{:1_198:}
有新圖啦各位手足~~~

我開始等唔切啦~~~XDDDD