Toysdaily 玩具日報

樓主: bbdaishogun

[新品消息] Legend BB 騎士獨角高達 (P.4上色圖)

因為當時V GUNDAM劇情太負面,而制作組又覺得SD是"兒童向"(這想發根本是死穴,當初SD HIT是因為連大學生也喜 ...
bbdaishogun 發表於 18-5-2013 01:22 PM

而制作組又覺得SD是"兒童向"(這想發根本是死穴,當初SD HIT是因為連大學生也喜歡,是全年齡,武者0傳低B化的失敗大家都有眼見)

Bandai always make this mistake
no matter in which line
"兒童向", is a good idea
but their main customer group is adult
they seems cannot balance it between "兒童向" and adult's requirement

as least the story don't be too LOW B
and keep their toys performance as normal

toys performance drops ,  because of  制作組覺得是"兒童向" = 籍口 (another example強龍者玩食)
回復 28# bbdaishogun

謝師兄詣教:o
巨人之戰係咪F91個陣?
外型有o的期待:DD

唔知 legeng 條 link 會唔會出超機甲神呢:DD
回復  bbdaishogun

謝師兄詣教
巨人之戰係咪F91個陣?
DS|F@!LoVeIvYs 發表於 18-5-2013 03:18 PM

不,我指是傳說之巨人篇

嵐虎騎士V2是皇高達I世時期(即初代圓卓)的角色,但不是初代圓卓成員

F91是II世時期

即將出的卡【二人の皇子編】是III世,以SEED和GUNDAM UC為主,期待期待:35:

騎士UNICORN和BANSHEE也會出現:63:

時間點...這問題有點複雜....而且你是問誰?
騎士UNICRON GUNDAM像幪面超人DECADE那般超越時空,也有召喚 ...
bbdaishogun 發表於 18-5-2013 01:46 PM

謝謝解答,唔識日文真係有時唔知故事講乜,好彩有師兄你咋
謝謝解答,唔識日文真係有時唔知故事講乜,好彩有師兄你咋
neofantasy 發表於 19-5-2013 01:41 AM

其實我都唔識日文,只是看漢字:(
而我小時已玩SD,加上多留意SD新聞才好像知得比較多:64:

新消息.......直出綠mode!!!!!!!!!!!!!!

轉自toyworld
型到震!即刻換埋個頭像!

新卡圖,做了圖桌騎士?
模型應該也可變人馬吧?
人馬{:1_223:}
睇黎人梗兩盒走唔x甩:shiny:
人馬
睇黎人梗兩盒走唔x甩
mokfung1985 發表於 28-5-2013 01:27 PM

兩盒無走鷄,如果有紅、綠兩個version 就好了~
新卡圖,做了圖桌騎士?
模型應該也可變人馬吧?
bbdaishogun 發表於 28-5-2013 12:48 PM

馬腳造型同騎士高達的好像是.... :44:
我看到笨大的陰謀了..... :36:
兩盒無走鷄,如果有紅、綠兩個version 就好了~
rekt 發表於 28-5-2013 09:40 PM

我中到應一應:)
師兄你太睇小笨大了,我估呢隻應該仲有限定透明:he:
回復 37# DS|F@!LoVeIvYs

回復 34# bbdaishogun

睇到哩個post真係如獲至寶~ 多謝CHING用心講解~ 辛苦晒~ :handshake: 日後都多多支持~ 等我地一眾fans多一個渠道掌握更新騎士資訊~
時間點...這問題有點複雜....而且你是問誰?
騎士UNICRON GUNDAM像幪面超人DECADE那般超越時空,也有召喚 ...
bbdaishogun 發表於 18-5-2013 01:46 PM

THX, 請問邊度會有詳細的knight gundam物語劇情睇到? 好想知道V2俾獨角獸召換完後會點@@