Toysdaily 玩具日報

樓主: bbdaishogun

[新品消息] Legend BB 騎士獨角高達 (P.4上色圖)

回復 15# kyostanley

其實型態順序係咁,Unicorn Mode-----> Beast Mode(被赤魔神操控1型,仲係我方版....姐係SPY)------> Full ARMOR
Mode(被赤魔神操控2型,敵方認真版)-------->本來之姿(被召喚師Gundam X同騎士V2救返後),最後!!!!!!騎士Unicorn Gundam著上劍聖R之凱變成劍聖高達R並打敗赤魔神!!!!!

赤魔神
回復 14# pocket

個宣傳POSTER話有Beast Mode Path在內,所以似換件,放心!!!!
good stuff!!!!well done bandai!!
回復  kyostanley

其實型態順序係咁,Unicorn Mode-----> Beast Mode(被赤魔神操控1型,仲係我方版 ...
DS|F@!LoVeIvYs 發表於 17-5-2013 07:53 AM

V2高達? 有無圖呀, 一路都好想佢會有角色

回復 19# kyostanley

DS|F@!LoVeIvYs 發表於 18-5-2013 01:04 AM

也就是幻魔皇帝未變壞前:no:
回復 21# bbdaishogun

有正邪面嘛............
也就是幻魔皇帝未變壞前
bbdaishogun 發表於 18-5-2013 01:33 AM

個頭的造型唔係幾得.:ice:, v@係其中一隻我最鍾意的高達黎....:help:
同埋佢竟然係幻魔皇帝前身?! 點解會咁嫁?! 又同武者有關連?!
回復 16# DS|F@!LoVeIvYs

唔係騎士Unicorn Gundam著上劍聖R之鎧, 係用Ro既鎧甲變成o既聖劍封印赤魔神姐~
個頭的造型唔係幾得., v@係其中一隻我最鍾意的高達黎....
同埋佢竟然係幻魔皇帝前身?! 點解會 ...
kyostanley 發表於 18-5-2013 02:39 AM

v2一路都係幻魔皇帝前身, 反而主角ZERO o既藍本係Shokew (v入面o既敵方ms)

呢套卡主題係玩唔同世界cross over
v2一路都係幻魔皇帝前身, 反而主角ZERO o既藍本係Shokew (v入面o既敵方ms)

呢套卡主題係玩唔同世界c ...
Squall 發表於 18-5-2013 03:02 AM

呢套好正喎,請問佢既時間點又係幾時呢?
回復 1# bbdaishogun

多謝大大資訊分享
DS|F@!LoVeIvYs 發表於 18-5-2013 01:04 AM

奇怪,用APPS看到第2張但電腦看不到,我幫你找第2張
但這V2不是嵐虎騎士V2,他應該是騎士V2 ASSUALT,是2個人來的
他是和ZERO爭雷龍劍繼承人,雖然贏了不過由於雷龍劍最後選擇了ZERO,便自願放棄繼承者一職,後來幫助ZERO修練變成魔龍騎士和聖龍機

還有其他V GUNDAM

騎士V,嵐虎騎士V2之弟,為了阻上墜入惡道的兄長而四處奔坎

雙騎士V-DASH

幻魔皇帝V2 Assault Buster
個頭的造型唔係幾得., v@係其中一隻我最鍾意的高達黎....
同埋佢竟然係幻魔皇帝前身?! 點解會 ...
kyostanley 發表於 18-5-2013 02:39 AM

因為當時V GUNDAM劇情太負面,而制作組又覺得SD是"兒童向"(這想發根本是死穴,當初SD HIT是因為連大學生也喜歡,是全年齡,武者0傳低B化的失敗大家都有眼見{:1_204:})

所以遲遲也不大量用V GUNDAM角色,後來才解禁

可能因此V GUNDAM已冇得做主角,所以反過來做最終BOSS?:36:不過我反而覺得安排有趣,正如SQUALL兄說ZERO本身o既藍本係Shokew (v入面o既敵方ms):35:

不過當年是只有幻魔皇帝,本身嵐虎騎士V2是沒有造型的,甚至沒有嵐虎騎士V2這個名,只說他是騎士V的哥哥,嵐虎劍使用者,得到鏡世界力量而步入黑暗,是近年出的CARD才追加造型
呢套好正喎,請問佢既時間點又係幾時呢?
neofantasy 發表於 18-5-2013 03:46 AM

時間點...這問題有點複雜....而且你是問誰?
騎士UNICRON GUNDAM像幪面超人DECADE那般超越時空,也有召喚角色的能力(包括非騎士世界)
套卡是發生在騎士高達打敗撒旦高達後,巨人之戰前

嵐虎騎士V2是皇高達I世時間的人,而之後的ZERO和幻魔皇帝是KNIGHT GUNDAM物語

被召喚的嵐虎騎士V2是未變壞時

大概是
>>>>>>皇高達I世時期-->騎士高達VS撒旦高達-->騎士UNICRON事件-->巨人之戰-->超越之龍誕生-->圓卓-->聖機兵-->機甲神-->KNIGHT GUNDAM物語->>>>>>>>>>>