Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG RX-78-2 GUNDAM Ver.3.0

其實笨大話出rx78-2the origin版,可能仲冇咁令人反感
同樣都係rx78-2,呢次笨大真係笨,標題出錯,捉錯弄神XD
睇圖真係好似拉大左rg, 以往都係大比例技術下放到細比例。希望尼次唔係細比例下放到大比例。除左大量列甲連動。仲有無新野玩呢?有新技術都會買來玩下
回復 47# stonekeung01

可以請問一下轉貼原出處在哪裡?
我想直接進連結去看
睇圖真係好似拉大左rg, 以往都係大比例技術下放到細比例。希望尼次唔係細比例下放到大比例。除左大量列甲連 ...
thunder04 發表於 15-5-2013 17:25

水貼大張丁咁多, 易貼D:(

出卡版2.0好過。
同ka nu的風格ok夾{:1_223:}神作:love:

其實上一款MG RX-78-2 VER.2 已經係08年架啦.
跟住都係改色,同埋RG版,
呢種RG玩法移到MG,其實你睇隻KA版Nu都已經係先兆了.
隔左5年出隻3.0版,其實我好期待.
其實好鬼搞笑的,之前出RG又有人插太細隻,
而家放大出番MG,又有人嘈.

以前好多喜歡砌模型的老友,成日都會買D舊模型再過,整靚D.
但而家,可能BANDAI一個月出幾十款玩具,多到要揀來買,
出得多就賤,次次有新商品,討論焦點已變左"點解出呢隻,點解唔出邊隻"
唔知點講好......

回復 58# Toro

非常同意閣下的睇法。

上次的2.0, 對小弟這些老餅而言, 忠於當年的動畫設定, 關節的活動又非常靈活, 覺得好正。  但對年青一輩的來說, 那是一部非常老土的東西。

推出這部3.0是正確的決定, 先滿足年青一輩的高達迷, 其次亦為那一群參觀過1:1高達後, 而開始喜歡高達的人而生產。

每次高達RX-78有新產品出現, 都有一些人說「悶」。可能那些人只為買而買, 為儲而儲。  買玩具/模型的目的, 是因為喜歡, 繼而希望擁有。    現在很多玩家想法和動機, 都不像一個喜歡玩具的人。
回復  Toro

非常同意閣下的睇法。

上次的2.0, 對小弟這些老餅而言, 忠於當年的動畫設定, 關節的活動 ...
大姐姐 發表於 16-5-2013 04:32 PM

係啦,最希望都係集中講番套件,
日本有人發現部機條腰非常之短.
我又留意佢膊甲,學左Metal build Freedom設計,可以向前掀起,舉槍時膊甲唔使跟住向後扭.
仲有你講番,其實RG同MG 3.0係配合1:1高達推出,我又真係冇想到呢點.