Toysdaily 玩具日報

查看: 37387|回復: 63

[個人收藏] Lego Iron Man 3 - 今次嚟大改TONY既車房/實驗室(22/5 P5小改))

IRON MAN 3既LEGO已經出咗好一段時間, 大概要買既師兄都已經買咗, 今次小弟想講既係76007 Iron Man: Malibu Mansion Attack, 原裝砌成之後, 袛係得TONY個車房/實驗室既一角, 有兩格HALL OF ARMOR俾佢放IRON MAN盔甲, 有個小小茶水間, 有TONY既電腦枱, 仲有一張工作枱.....

借來的官圖

可愛就真係幾可愛, 可惜同原著差太遠.........問題如下:

1/ HALL OF ARMOR得兩格?
2/ TONY個實驗室唔係頂層嘛, 點會有佢間別墅既屋頂??
3/ TONY張電腦枱唔啱位置
4/ 個茶水間既位置應該係一道玻璃門....
5/ 機械助手完全唔似樣....
6/ IRON MAN 3 嘛!! 個"打地台"呢?:*

由於資金有限, 唔可以好似網上見既玩家咁, 做得咁仔細, 唯有大有大玩, 小有小玩 :shy:

上網做吓資料搜集, 就開始整自己心目中既版本........

以下係小弟既財力同腦力既成果, 俾少少意見:D

未加入主角前.....(PS. 電腦枱, 打地台同埋打地台邊既機械臂都可以轉, 原裝既功能-- 爆窗同爆HALL OF ARMOR仲可以用)

主角TONY STARK出場:65:

扮電影海報:!

開始表演

召喚!!

過嚟啦頭盔~~~

I'M THE BEST!!

待續:)

機械助手MKII

隔窗往內望...

外觀係有幾分似TONY間別墅

後記, 今次既改造, 用咗兩盒76007 Iron Man: Malibu Mansion Attack既件(當然仲有另外買件), 機械助手同個"打地台"既設計係來自一份網上流傳既追加說明書, 相傳係LEGO出俾各玩家補完的:36:

好啦, 惡搞時間....{:1_208:}

MEET MY NEW SUITS!!

MARK CHICKEN:34:

多謝各位收睇

可能遲D又會再改, 但改LEGO真係好:70:既玩意

Thx !! So COOL
十卜 LEGO Post:43::43:Lego ironman 3另外兩盒係電影都無出現:80:
我幾年前玩SW  而家因為super heros 又玩反lego:43:分享下

仲差black window o既avengers:52:

電影中没有出現的76006:oh:
十卜 LEGO PostLego ironman 3另外兩盒係電影都無出現
我幾年前玩SW  而家因為super heros 又 ...
DIEND 發表於 9-5-2013 06:53 PM

LEGO既SUPER HEROS電影系列, 似係LEGO原著多啲:26:
我而家反而希望DC既正義聯盟快D出埋未出既角色:he:
ching係自己改造的?{:1_206:}
ching係自己改造的?
jayzhk 發表於 9-5-2013 07:14 PM

無錯:34:不過上網參考過好多實例:shy:
好正呀!!!!!!!:46:十卜!!!
無錯不過上網參考過好多實例
Called_Wind 發表於 9-5-2013 07:18 PM

大大喺邊度訂件?
大大喺邊度訂件?
mokfung1985 發表於 9-5-2013 07:35 PM

全部都係自己出街買的, 所以用&#21655;唔少時間同$$ ><
支持師兄改造, 落心落力真令人佩服 :D
創意無限lego 真好玩!!
正,用心製作的作品!!
回復 14# 廁所仔

多謝師兄:D