Toysdaily 玩具日報

樓主: Called_Wind

[個人收藏] Lego Iron Man 3 - 今次嚟大改TONY既車房/實驗室(22/5 P5小改))

RE: Lego Iron Man 3 - 今次大改TONY既車房/實驗室(再改)

好啦, 早前小弟都講過, 呢件作品一定仲有得改, 事隔幾日, 小改又嚟啦.....

大家睇唔睇到改咗啲乜呢??:)

HALL OF ARMOR 多過一格?

仲有室內既物件移過位, 令人覺得無咁迫.......仲加咗一啲小配件......

今次呢張似樣啲啦{:1_220:}

有得近鏡睇兩位主角啦:shiny:

睇真啲, 底板加長咗, 所以成個場景可以加長多一截 (多咗一個窗口位), 屋頂拉長咗, 但茶水間就細咗一半 :(

由外面睇就會見到成間屋既外型改變咗唔少........{:1_208:}

TONY依家多好多地方做嘢啦:!
的碓改得唔錯!!
另外網上都有不少作品,大大可以參考一下
Lego.com club has a PDF to build an ironman Lab

http://cache.lego.com/r/club/-/m ... b%20codes/STARK.pdf
i like mark chicken{:1_227:}
正呀巴打
LEGO原本哥SET真係細到嘔{:1_200:}
new suits:71:

您的帖子長度不符合要求。
其實Lego可以加建係好事,只可惜我地喺香港要搵齊料的確好麻煩,下下要外國訂...
Lego.com club has a PDF to build an ironman Lab
Vaio 發表於 12-5-2013 06:02 AM

知道呀師兄, 我個打地台同機械手臂 都係參考果份pdf :D
的碓改得唔錯!!
另外網上都有不少作品,大大可以參考一下
廁所仔 發表於 11-5-2013 10:20 PM

一直都有參考,但網上好多例子都幾巨型,所以我袛可以抄吓啲細節。。。
回復 19# BigOil

佢個樣真係好搞鬼 :D
其實Lego可以加建係好事,只可惜我地喺香港要搵齊料的確好麻煩,下下要外國訂...
mokfung1985 發表於 12-5-2013 01:18 PM

香港算好架啦,起碼有得賣先。。。。袛係有啲件難搵啲。。。但小弟喺澳洲嗰陣,要買散件真係發夢。。。。
回復  BigOil

佢個樣真係好搞鬼
Called_Wind 發表於 12-5-2013 01:33 PM

果幾隻動物裝係好嘢嚟,尤其雞雞裝!
香港算好架啦,起碼有得賣先。。。。袛係有啲件難搵啲。。。但小弟喺澳洲&#22 ...
Called_Wind 發表於 12-5-2013 01:37 PM

我而家想執份pdf D件都好難搞...
正呀巴打
LEGO原本哥SET真係細到嘔
Wai_IM 發表於 12-5-2013 11:17 AM

我諗Lego唔係無能力做到大啲同多細節啲既set, 袛係如果出得大,價錢貴又怕無人買。。。。Star Wars因為有死忠支持者,出大啲既set都總會有人買,Iron Man, 仲要係為電影而出,無咁大信心都唔怪得佢  :D
我而家想執份pdf D件都好難搞...
mokfung1985 發表於 12-5-2013 01:42 PM

我諗咗一陣,都係放棄跟份pdf, 真係好難跟足, 佢要大量同一隻色既件,真係又難又貴。。。。反正佢都唔係咁似電影原著, 還是取我所需,然後用自己既設計算了。。。