Toysdaily 玩具日報

查看: 15031|回復: 51

[玩具報告] 新:(補色p.4 爆地p.3)活在當下, 6"當12"玩~ Mark II & Iron Patriot

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.523102604412515.1073741844.100001383413606&type=3 (以防PICASA看不到)

雖然Ironman 3有讚有彈.  但我比10/10呢。 可能如一些師兄所講, 第二集太慢太爛口水多個茶. 第三集相比節奏明快了. 對打場面我覺得OK. 只是MANDARIN係大配角也教我有點意外. 無論如何, 節奏明快; Twists又真係估佢唔倒(如搖控MODE); 追殺又合情理 讚~ {:1_227:} 不過溝女用IRONMAN煙炮又真係太豪華了, 而一些HT出的MARK ???出場不到3/4秒 :45:, 我喜歡的太空衣又不見縱影.... :67:

玩HT要等一年, 依家兩魚隻就要玩個夠~~~ :35: (評測在最後){:1_205:}

---------
IRON PATRIOT{:1_203:}

--------------

讚:
- MARK 42比IRON PATRIOT可動性更佳
- 上色有金屬感
- 性價比OK.  其實彈多過讚, 但我收貨同玩得好開心~~~~~ 最緊要唔洗等1年先玩藝術品~:43:

彈:
- Double Check MARK 42 有接地關節, 但和TOYBIZ狼人比未夠全面, 因為腳掌只可向外反、內反欠奉; 而 IRON PATRIOT完全無接地關節,腳踝更是不可動; 其頸JOINT也不能如MARK 42向上望, 向下望.... 點解IRON PATRIOT唔用MARK 42頸設計???{:1_224:}
- 有爆地可能,但我爆得唔靚(HT都唔太得, 無所謂啦~) {:1_214:}
- 無燈 (有師兄識改幫我義改好了... {:1_226:} )
- 無手換 (不是山口, 習慣了...)
--------------------------
美~ {:1_214:}

肚可伸展, 活動可接受~

半接地, 有向外側反, 無內側反,但腳踝可向上下郁動{:1_220:}  而IRON PATRIOT 零腳踝關節。

近看才有"畫龍點睛", 無所謂啦~ {:1_226:}

不太差~

-------------
IRON PATRIOT

腰可動性可MARK 42一樣好~{:1_221:}

水印準, 抵讚{:1_223:}

美腿一條, 但腳踝全不可動就太恐佈了... POSE唔靚嘛{:1_225:}

有師兄話條炮不如WAR MACHINE般沒了路軌, 我就無所謂了....:!

心口好像不同素材, 讚~ / 無上色?{:1_215:}

大字馬OK:D

有接地關節, 但IRON PATRIOT嘜都無...

畫龍點睛

腰高可動

水印準

由WAR MACHIN的路軌變了插件...

大字馬無難度

..............................................  二合一

學SPIDERMAN3 " WHERE IS THIS POWER COMING FROM ???"

同其他TOYBIZ 6"都好夾。 亦多謝其他師兄賜教,手肘同膝原雙關節可以屈好 盡!

謝欣賞~ :75:
我隻IRON PATRIOT 爆到地wo @@
支持darkknight兄用心分享 :D
小弟入左未開 {:1_212:}
大大, mk42爆到地的 =)

IRON PATRIOT也可以爆到地 =)
回復 2# darknight

其頸JOINT也不能如MARK 42向上望, 向下望.... 點解IRON PATRIOT唔用MARK 42頸設計???

是可以的
42已經係貼地關節!係愛腳者唔係,同ULTRON一樣的腳板關節設計
大大, mk42爆到地的 =)
s0380003 發表於 3-5-2013 11:35 PM

可能我扭得唔靚, 太高要求.... 你果個角度又OK喎~ :71:
回復  darknight

其頸JOINT也不能如MARK 42向上望, 向下望.... 點解IRON PATRIOT唔用MARK 42頸設計???
...
davidki99 發表於 3-5-2013 11:43 PM

但我覺佢向下望向上望都比MARK 42差D... 係我太敏感? :60:
支持darkknight兄用心分享
小弟入左未開
Assassin 發表於 3-5-2013 11:17 PM

快d開苞破處啦!{:1_214:}
{:1_236:}
42已經係貼地關節!係愛腳者唔係,同ULTRON一樣的腳板關節設計
ChrisLamXYZ 發表於 3-5-2013 11:43 PM

等我試多d先~
Can feel your passion on them and add marks for support.  :)

QC seems horrible and I hope can share mine soon... Many parts need to be repainted... :(
又多一對,似乎孩佬今次成功放棄3.75"巿塲。