Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 太歲

[其他] 當看到這照片時想起自己遇過一件事....

回復 29# cliffordchan107

ot好過嗌交la....何況呢排守衛唔算森嚴...應該無事既:p
回復 30# lk_yau

Bandai, Takara, Yamato..之流..咪又係需耍搵我地最大既祖國幫手..大部份都係made in china{:1_214:}
回復 24# cliffordchan107

收野有時可以用口..身..面...都可以既...(我指收聲..修身...修面皮....etc...:shy:)
回復  lk_yau

Bandai, Takara, Yamato..之流..咪又係需耍搵我地最大既祖國幫手..大部份都係made  ...
老文 發表於 2-5-2013 03:06 PM

唉, 正所謂精人出口, 笨人出手, 始終祖國是負責低技術性之工序. 老實說, 如果祖國人工太貴, 日本亦可轉投資越南等地. (希望冇5毛黨攻擊我):50:
唉, 正所謂精人出口, 笨人出手, 始終祖國是負責低技術性之工序. 老實說, 如果祖國人工太貴, 日本亦可轉 ...
lk_yau 發表於 2-5-2013 03:21 PM

近期有d tf已經改係越南造了, 之後會唔會成為趨勢, 還要看看經濟及政治因素.
近期有d tf已經改係越南造了, 之後會唔會成為趨勢, 還要看看經濟及政治因素.
cliffordchan107 發表於 2-5-2013 03:51 PM

不是說笑, 真是玩玩具, 學經濟{:1_210:}
不是說笑, 真是玩玩具, 學經濟
lk_yau 發表於 2-5-2013 03:53 PM

可惜我更想'玩經濟, 學玩具'~~
可惜我更想'玩經濟, 學玩具'~~
cliffordchan107 發表於 2-5-2013 04:00 PM

我更更想'玩女人, 學玩具'tim
我更更想'玩女人, 學玩具'tim
lk_yau 發表於 2-5-2013 04:07 PM

'玩女人'呢d真係要城城level先得~~
cliffordchan107 發表於 2-5-2013 04:09 PM

Not a must ga. Even 吳帥  can do it
早幾個星期去旺角美術用品舖買野時遇到一件事,
當時係六點左右間舖就收,
間舖連埋我都係得五個人,
...
太歲 發表於 2-5-2013 08:21 AM

收銀果句堅勁

不過我覺得佢唔係收銀,隨時係老闆娘
依家D港女阿媽或者人妻,真係得啖笑,重要好似7仔咁,總有一個係你左近
俗D講,呢個年代既女人有個錢,就(一路向....)痕架啦
cliffordchan107 發表於 2-5-2013 04:09 PM

唔駛,女人睇錢多過睇樣,我地無可能做到愛迪生哥
但係有錢既話都做"8號仔"老闆咁
T啤啤果套"鍾意返屋企"呃鬼人,要個律師仔唔要富豪:58:
收銀果句堅勁

不過我覺得佢唔係收銀,隨時係老闆娘
依家D港女阿媽或者人妻,真係得啖笑,重要好似7 ...
chlycab 發表於 2-5-2013 05:37 PM

其實有時咪話大6人, 我有時在繁忙時間係地鐵, 見D後生女一邊拿住包野飲, 一邊傾, 好似去左Starbucks 咁, 完全冇吾好意思. 有次見個老母帶個女打占, 唉.....
其實有時咪話大6人, 我有時在繁忙時間係地鐵, 見D後生女一邊拿住包野飲, 一邊傾, 好似去左Starbucks 咁,  ...
lk_yau 發表於 2-5-2013 05:48 PM

小弟好早就發現,因為工作地方女多男少
唔係講笑,D人話港女係歧視佢地,坦白講
"我一D都唔覺得":38:
係耳濡目染底下,港孩特質就會更加特出