Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] MMS Diecast Series – the 1/6th scale War Machine Mark II

我有個同事岩岩入坑玩HT,知道我係VIP,佢同我講 "哇!!你就正啦~今次你可以優先訂啦~VIP真係好呀..點點點...H ...
fruitswai9 發表於 30-4-2013 01:38 PM

I am not a VIP and of course I hope HT will issue new VIP again but I agree with most of your comments.

Nowaday a lot of the HK people just like to complain and bitch about everything and no matter what HT do, they will still find ways to complain about them.  When they keep swearing and say HT is not treating the HK collectors nicely, on the same token, do they treat HT fairly with respect?
我唔係話所有vip 都係炒家,不過首日單變成了 vip 專利....上阿虎就知...有 bonus part 有得派貨先 ~~
回復 164# fruitswai9

給正評,師兄字字到肉,有經歴過既人才寫得出來。
利申 : 我不是VIP
我朋友是第二代VIP,我都聽了他的故事版本,同師兄差不多,果時佢冇咩錢,好辛苦先做到會員,唔鍾意都要買,D公仔仲要蝕賣出去,果時境況不足為外人道。
我有個同事岩岩入坑玩HT,知道我係VIP,佢同我講 "哇!!你就正啦~今次你可以優先訂啦~VIP真係好呀..點點點...H ...
fruitswai9 發表於 30-4-2013 01:38 PM
totally agree with u
真心話---- 我有羨慕 , 不過沒埋怨 !!  當初我都有機會 成為會員 , 只是真的好難 半年內入8隻, 回想已經有 4年 ,果時剛入坑 ,正是"日野未斷 ,美野剛起" ,要 成千元一隻野膠"人偶" , 比起千元一隻合金魂 來說 ,真係要習慣下 ~ 所以最後 都放棄左個 權利 !!
做人點解乜野都埋怨一餐. . . . . .  !!
我地當時又夠羨務第一托VIP啦,我有個朋友就係第一批VIP啦,佢話當時HT只係岩岩起步,老闆娘都仲要出黎睇舖,根本沒人識HT,佢當時買左隻軍事FIGURE(幾百蚊JA)老闆娘比張FORM佢填,問佢做唔做會員,佢咁就做左會員啦,但人地係HT剛起步既時期就買HT既野,都係一種支持,做到會員都應該丫~fruitswai9 發表於 30-4-2013 13:38

我2002年果時同 Hot toys 買左兩隻首批既1/6 figure : Fire Fighter~ 黑人白人各1 隻,當時佢仲係細舖未擴充~  

講左咁耐個重點係...點解當時佢好似冇叫我做會員? 定還是叫左但我冇做? :no:
回復 164# fruitswai9

身同感受,完全同意呀:35:
當年我都係搭尾斑車,
個時小出品,又小選擇,
又冇人估唔到隻隻都有升值潛力,
要半年full pay 8 隻不同款真係有難度,,,,,

小弟第8隻係入左 royce 現貨,
個時對呢隻都好冇興趣的.....
不過Royce 愈睇愈正,
到今日仲有keep 住~
我2002年果時同 Hot toys 買左兩隻首批既1/6 figure : Fire Fighter~ 黑人白人各1 隻,當時佢仲係細舖未擴 ...
人仔貓 發表於 30-4-2013 02:48 PM

話說我當年買兩隻figure,老板娘當時叫我入會,
但我冇理佢....:49:
回復 170# 老孫

完全同意啊:79:
真心話---- 我有羨慕 , 不過沒埋怨 !!  當初我都有機會 成為會員 , 只是真的好難 半年內入8隻, 回想已經有  ...
rapper2 發表於 30-4-2013 02:30 PM

半年入8隻既vip.....姐係果時ht出乜都要買...仲有機唔只買一款一隻
呢d仲真係Very I$$$$$$$$$ Person {:1_208:}, 唔怪得而家多數figure鋪/炒家們都係vip啦
Vip有bouns parts,又派先我完全唔在意,呢d係佢地應得既!但我想好似joker 2.0同dx13一樣非vip可以比錢就ok啦,因為d parts特別呀ma!iron man d綠膠就算啦!
半年入8隻既vip.....姐係果時ht出乜都要買...仲有機唔只買一款一隻
呢d仲真係Very I$$$$$$$$$ Person  ...
巴斯大人 發表於 30-4-2013 03:01 PM

8隻要唔同款嫁, 即係訂2隻同款figure都只當一張單計~
話說我當年買兩隻figure,老板娘當時叫我入會,
但我冇理佢....
DIG 發表於 30-4-2013 14:56
最dum爆先係我地呢D...:time:
8隻要唔同款嫁, 即係訂2隻同款figure都只當一張單計~
jeffloh 發表於 30-4-2013 03:09 PM

icic~~~~咁真係要出乜買乜.......
最dum爆先係我地呢D...
人仔貓 發表於 30-4-2013 03:10 PM

當年鬼知咩, 我心諗買玩具之嘛, 入咩會喎, 我同老板娘話唔洗.......
每次諗起呢件事都好dum心:53: