Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] MMS Diecast Series – the 1/6th scale War Machine Mark II

D配件多到想CRY..................
冇機關都算, 而家連件都都冇得你換!問你死未
我真係諗吾到咩現由要玩 HT
買隻 NECA 算 la
D配件多到想CRY..................
toysfans 發表於 30-4-2013 10:08 AM

其實...可以有D咩配件可以比你換.....
Just curious, some people kept complaining not a lot of parts come with this, what kind of parts are you guys expecting if this is already what the original design is?

Yes $1700 is not cheap at all but it is 50% diecast which I would say is around market price, why do some people make it sounds like HT is just overcharging you big time?  On the other hand, PI is charging $5K for a 1/4 and so many Chings seem to think it is a reasonable and bargain price.  I just wonder are there really that many people would pay $5K for a 1/4 and have enough space to display nicely in HK?

It seems there is double standard on everything related to HT.
Just curious, some people kept complaining not a lot of parts come with this, what kind of parts are ...
Wtong23 發表於 30-4-2013 12:05 PM

一樣米養百樣人。

:38:
哈哈大笑了
Just curious, some people kept complaining not a lot of parts come with this, what kind of parts are ...
Wtong23 發表於 30-4-2013 12:05 PM

因為HT 係香港公司,所以有啲人認為HT一定要俾著數香港玩家囉!
Iron Patriot is good enough, 100% skip this one...meaningless for me.{:2_329:}
太多ironman
red snapper 都80% Pass
呢隻同愛國有咩分別 ?? Color Only?
啞黑色,正呀,最like呢隻色
我當佢係特別版看待,灰色不錯呀!
冇9折.......你UP個價出尼 條數點計都冇9折
改咩名好? 發表於 29-4-2013 10:36 PM

咁師兄你所謂嘅"無9折"就唔係剩係得diecast囉喎......

我有個同事岩岩入坑玩HT,知道我係VIP,佢同我講 "哇!!你就正啦~今次你可以優先訂啦~VIP真係好呀..點點點...HT真PK呀,唔再收VIP,我今年都買左佢十隻八隻啦"  我無言....:47:   我心念 "岸狗少陣啦你...想當年我做VIP時幾辛酸呀,當時HT仲未做大,HT野仲未被人熱烈追棒,果斷時期HT又出埋D什麼alien呀,火星人襲地球呀,賤狼300呀(雖然呢隻後來被人炒起左)仲有.......呢d我根本上一d都沒興趣既野,要做佢會員要半年內買佢八隻唔同款既大多數我當時都沒興趣FIGURE仲要FULL PAYMENT,當時TD呢度都有好多大大討論,仲有人講"邊個咁白痴會去做呀" "HT老闆肯定好等錢洗啦"之類,我咪就係當時果D少數既"白痴"囉...{:1_224:} 我地呢期既VIP當時既辛酸,唔通你又知?未至於捱窮捱餓但要比人話白痴,唔通你又知?你羨慕我地?我地當時又夠羨務第一托VIP啦,我有個朋友就係第一批VIP啦,佢話當時HT只係岩岩起步,老闆娘都仲要出黎睇舖,根本沒人識HT,佢當時買左隻軍事FIGURE(幾百蚊JA)老闆娘比張FORM佢填,問佢做唔做會員,佢咁就做左會員啦,但人地係HT剛起步既時期就買HT既野,都係一種支持,做到會員都應該丫~至於我呢個"白痴"當時我係剛知道有HOTTOYS,買過隻TERMINATOR T600後就被HT的FIGURE吸引,心想反正之後我都會KEEP住玩HT,做左會員後以後有9折,死就死啦,係咁樣我先去做GA,好啦,到了今天,依家D人,動不動就講"枉我地咁支持你呀~HT,我今年買左你十幾件FIGURE啦,你都唔比個會員我" 我覺得,說話唔好講得冷係好聽 支咩鬼野持丫,佢HT唔係出FIGURE出得靚,仲係好似以前出軍人咁,你黎一年買佢十幾廿隻丫,咁就真係"支持"啦,我比個like你呀,今時今日,HT做FIGURE既技術已經係世界級啦,而且有價有市,佢出D FIGURE絕大多數都係熱門電影/遊戲,大把人買,你買十件廿件?D PK炒家買百幾二百件啦,外國又有大把FANS 加埋同佢買成千上萬件啦,根本上依家D人買佢HT野就唔同以前,依家D人,知道HT有價值,就好似拾到金咁,都已經唔係當FIGURE係一種收藏/玩具,而係將佢當成投資工具,我以前玩HOTTOYS時,訂野根本唔使排,頂多同一時間都係3-5個人,依家?每次有新野開訂都排到落街,多出黎果D人既心態係點?心照啦....不過唔係個個玩FIGURE都抱住呢種不良心態,有部份人遲玩的,識欣賞FIGURE的~我只能說,做唔做到會員係一種緣份,HT再收唔收會員也沒得免強,不過我就好憎好似我同事呢一類咁既人,沒VIP你做,HT就係卜佳,就連我地VIP都係卜佳,好似我地得罪左你咁~其實HT由MARK42收訂開始都已經在安排上改善了,想訂既根本一定訂到,大把時間比你"支持"佢~以上都係以VIP觀點既討論,非VIP的大大歡迎討論,但不要罵戰,罵我我唔會出聲:o
溫馨提示:
- 是次《鐵甲奇俠3》MMS Diecast系列1:6比例War Machine Mark II限量珍藏人偶的所有非VIP顧客取貨次序將按隨機抽籤的形式進行,即不是按照預訂日期的先後次序來派貨

:time:咁唔係VIP就要講彩數.....早玩遲玩(分分鍾遲頭啖湯半年):help:
回復 164# fruitswai9

師兄 又講得無錯 ~ 聽到d 人話 vip 就好啦 乜乜乜咁 真係幾難受嫁~:what:
不過如果講到以前ht最初,其實都有一班 80 90後 唔知咩黎 我就係其中一個{:1_215:}
E+見到vip 訂先唔多唔少都有d 葡萄嫁啦,但諗深d vip嘛點都要有著數,所以我明嫁!
所以大大都唔好咁在意其他人點講啦,{:1_218:}

不過再開vip 都係好事~可以分咩級囉~現有vip 咪永久高級會員囉~
其他較後申請既咪普通會員囉~一年買幾隻又幫你升下會籍咁囉!

溫馨提示:
- 是次《鐵甲奇俠3》MMS Diecast系列1:6比例War Machine Mark II限量珍藏人偶的所有非VIP顧客 ...
kinkin6677 發表於 30-4-2013 01:53 PM

這是一個解決炒首日單的好方法