Toysdaily 玩具日報

查看: 23635|回復: 59

[個人收藏] 兒時到現在的珍愛!

.每當小弟開盒小心亦亦咁接觸佢地時,都會由心底不知不覺湧出一個細個時情境,每當係放學後,必經過文具店隔住玻璃櫃望住架上細細盒又做工精緻既小形機械人時,真的希望擁有一隻就好了,結果不久就係當年聖誕節當日我同我哥哥起身時發現在床頭上有兩盒小形機械人放左係到,結果大家都知唔使問我同我哥哥開心到癲左啦:43:,真係以為有聖誕老人存在及會送野俾我地。最後我同哥哥都知道依個世界上係冇送玩具送上門同逗你開心既聖誕老人:56:,咁依一層係當然道爸爸在我地熟睡時送架啦,到現在我間唔中問爸爸,係唔係你送架、結果佢又係個句(我冇送過喎):58:。需然我地細個時不太富有但由爸爸送既係勝個自己大個時買既任何玩具!又或者依一份玩具咁重視可能佢係我依一生人第一份機械人玩具呱!~~~~~~後記我小時候係住華富邨,個間文具店好似係叫永德文具不過佢'關門大吉十幾年了:56:

以下'係小弟用左十幾年時間找回所有老朋友既收成:65:

hi, 華富GA朋友

我地而家買ga唔係玩具,係細個ga一份回憶
你好樓主超級珍藏,小弟細個既時候只得一架03,師兄小弟也是華富之友
細個只得一架07......
有冇Ching知道呢套"百變雄師"忠個邊架隊長飛機係邊架?
回復 4# rekt

隊長係25號:51:
支持!玩具••••就是回憶:$
呢個系列真係超級正。
由盒,到玩具既質量,都係好精緻。
華富之友你好!! :71:
仲保持得咁好,難得!:71:
回復 1# polar_bear

加油, 只見過未玩過!
很有回憶的糸列:)
樓主保存得很好呢!
兒時要擁有一盒也不容易啊!

03和17是天威勇士的重要角色,其他偶然會出鏡吧。
兒時的玩具真係無價之寶:$
難得還keep 到:73:
記得兒時曾經擁有過十隻八隻呢個系列的玩具:$
但係唔知點解總是不翼而飛唔見了:79:
太值得懷念了...細個成日玩...可惜已經唔知去左邊個堆田區 :79:
回復 11# 大ken
美國版是百變雄獅:love:領袖者1號係首領
非常齊全,樓主有沒有那個大機㭜人?手腳身體都可放小機械人入去的。
在百變雄師裡面,奸首領是01號,忠首領是否25號?