Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 8月發售 SR超合金 真GETTER1 ( p10、p14更新)

烈光太陽彈特效限定賣多謝大家{:1_220:}
唔知佢會唔會出晒三款呢???
鍊刀同半月型飛翼及特效會魂店見;
鍊刀同半月型飛翼及特效會魂店見;
要買人生第一隻sr合金了{:1_222:}
SR 合膠小弟已忍手唔追萬能俠,個人覺得呢條Line已取代以前恆常推出的合金魂,依家想玩變形合體就出合金魂,好似黎緊出既巨靈神為例,小弟索性追CMS個隻,起碼呢D份量先啱我呢D老餅心水,只係慨嘆真三一出左落SR,即係合金魂已咪駛旨意啦!
竟然有真三一....麻煩BANDAI出埋帝皇萬能俠(原.Ver)!!!!!!:63:
雖然我對佢地d license係點買賣唔係好清楚
但我相信license唔一定要係成套作品咁買,我諗係可以續個 ...
Devil_Fudou 發表於 23-4-2013 06:05 PM

真三一咁HIT...但HIT唔一定好買,特別係去到某個價位之後.
因為"年輕"機體多數捧場客都係年紀較輕,購買力較一般.去到合金人個D下下破千,日元以萬為單位的少左D老餅客支持係一個問題.
呢隻真係估佢唔到...真係幾吸引,如果合金魂就正!
又未必,真三一印象中第一次出係超級機械人大戰,之後響ova世界最後之日大熱,當日喜歡真三一嘅群體,而家大概都廿幾三十歲,係一班既有經濟能力又有心玩合金嘅,所以銷售應該唔係問題。
除非早幾年水桶三一同三一龍銷售情況唔理想啦(我真係唔清楚,反正兩隻都入晒),唔係我都諗唔到咩理由佢唔出。
・スーパーロボット超合金 真ゲッターは8月で7140円
SR合金現在的處境是高不成低不就, 下下定價都5000日圓UP, 合金量就少得很.
頭像被屏蔽
之前gx-51和gx-52才港幣四五魚,現在SR合膠開價7千幾yen,到時現貨也要四五魚吧。。。。這種只比山口式稍好的貨色,三魚以下才會考慮。。。。。
又未必,真三一印象中第一次出係超級機械人大戰,之後響ova世界最後之日大熱,當日喜歡真三一嘅群體, ...
coldstone 發表於 24-4-2013 11:04 AM

但正正係有能力同真正鐘意真三一, 先會想大隻D, 貴多幾千 yen 都無所謂, 7000 yen 的 SR , 又細又冇重量, 真係寧願 12000 yen 出隻20 cm左右的合金魂