Toysdaily 玩具日報

[改造交流] (更新) 頭雕五款,翻模已完成......

各位師兄,已同師父溝通好,數量依家已經去到每款5至6十幾個,原本驚師父做唔晒、但師父話冇問題,但如果仲有師兄想落單,請在今晚前。

白件上有基本肉色,但暫時本人未有能力代大家上色,見諒。

貓女今次全部有頭髮件。

收工再pm大家$。
梁朝偉好似修正咗
比之前更正喎
等我搵定衫褲準備自組先
haha_muse 發表於 23-4-2013 10:11 AM

係呀,修正過,岩岩加左工作枱燈,工作光均混左,見到之前見唔到嘅問題
kfc兄請留個朝偉比我及價錢thx. 我的Email (rention929@yahoo.com.hk
kfc Ching 我想知每個幾錢, if not expensive, I want a set .pls pm me & give me an e-mail for communicate because I can't reply pm, thanks.{:2_280:}
師兄雕功好勁

不過係我錯覺定相問題呢?個頭好似稍為大左少少...感覺比例好怪
迪捷路貓 發表於 23-4-2013 12:16 PM

師兄冇睇錯,除貓女外,我全部都造得比HT大丁點,等大家著3後接近亞洲人同本人!
當然影相位置響頭高度,下身一定會因透視問題有少少變
demo劉華同鎮宇用HT窄肩,本人覺得實際效果唔錯的,木村同朝偉用左silm,呢兩個用silm有少少頭大同瘦弱感覺,但如果轉番用窄肩,效果會同劉華相若。
呢個效果大家鍾唔鍾意見仁見志,我因為之前買古天樂同肥雪,比較下,其實佢地同HT鬼佬頭大細好似,但一著3就好怪,所以我決定試下改改。

另提提大家,如果要用silm body,其實坊間好多3都太鬆,肩位最嚴重,揀3要好小心!
我原本想劉華都用朝偉效果,佢地身高相若,係朝偉頭大少少,但真係冇西裝岩,.....
kfc Ching, 請留無間道一對 +鎮宇-, thx.{:1_197:}
大師,我已在P.4留名,煩請PM價錢多少,感謝!
回復 122# kfc

感激你嘅用心製作同無私精神
敬禮
kfc 大大, 麻煩哂!
無間道一對x1;
鎮宇x1;
木村x1;
木村*2 謝謝 {:1_197:}
回復  kfc

感激你嘅用心製作同無私精神
敬禮
haha_muse 發表於 23-4-2013 07:53 PM

唔好咁講:35:
師兄,多謝你,貴幾十都冇問題丫!
kfc大大嘅大恩大德,銘記心頭,請受小弟一拜:26:

各位,我驚自己搞錯,如果之前響其他POST留過言想要又響呢個POST冇留過,煩請再響呢個POST留多次,如果留過就唔使重複啦,我驚有漏或者重複......唔識數數量{:1_206:}

另外如果有師兄睇完我話唔上色同我改過比例後想取消,
請在這裡通知聲,絕對冇問題,等我預數量:35: