Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Brave Gokin Grendizer (BRAVE40)巨靈神開訂

可動同合金魂差唔多。
馬仔 發表於 18-10-2013 10:16 PM

睇圖就應該合金魂差D
http://www.cmscorp.jp/products/bg40_grendizer.html

GX-04S日本玩家REVIEW
http://higehobby.web.fc2.com/rev ... _grendizer_000.html

不過在當時來說, GX-04S已算做得不錯
有冇師兄知飛碟兩則点收入飛碟内,己跟說明書做但不成功、又不敢太大力、D活動位好似好化學。
有冇師兄知飛碟兩則点收入飛碟内,己跟說明書做但不成功、又不敢太大力、D活動位好似好化學。
iannt2011 發表於 19-10-2013 11:49 AM
我剛用暴力(陰力入極都失敗)向外拉到盡, 再垂直用好大力向內塞!卡一聲入咗, 但果下係好似斷咗咁聲! 個較位玩多幾次, 我怕實斷

師兄、隻巨靈神合体完有冇花晒?
我剛用暴力(陰力入極都失敗)向外拉到盡, 再垂直用好大力向內塞!卡一聲入咗, 但果下係好似斷咗咁 ...
hongwohse 發表於 19-10-2013 07:16 PM

CMS出品斷係正常
師兄、隻巨靈神合体完有冇花晒?
iannt2011 發表於 19-10-2013 07:24 PM

因隻碟係膠, 同放入去有少少鬆動位, 隻巨靈神無花!反而我担心隻飛碟承受不了巨靈神重量, 隻碟變形位好detail但相對佢好多變形位好薄弱
cms 今次design mama. 淨系隻大肶用原膠冇上色夠影响外觀la
算把啦,都係出返D冷門嘢啦,D大路嘢都係比返笨大出啦!
我那只手臂中間鉸位已花晒、根本cms 設計得個位大貼、屈兩野己自己磨花自己。其他師兄有冇相同問題。
我有朋友WP比相我睇,兩盒都好花,叫我唔好買,真係有咁誇?但我想買一盒....{:1_224:}
真係Sorry, 應承話影相俾大家睇, 但過去一星期都未有時間, 連盒都未開, 希望情況不如樓上所說嚴峻吧.

希望今晚有時間. {:1_238:}

自從巴拉達事件後, 我打死都唔再入CMS啲合金{:1_202:}
唔再入定再入先??????{:1_208:}

自從巴拉達事件後, 我打死都再入CMS啲合金
CombattraV 發表於 31-10-2013 05:56 PM
唔再入定再入先??????
馬仔 發表於 31-10-2013 05:58 PM

快覆得你呀{:1_224:}, 一時打錯姐, 更係打死都唔再入啦.......................:blame:
雖然佢之後出嗰啲偶有"正常", 但我始終無咩信心.............................:(
我有買,今次水準真是mama. 包括上色qc及設計。末買要想清楚。