Toysdaily 玩具日報

大家千其唔好買單, 不排除 hottoys 會.....

雖然很討厭排隊黨,但係事前冇講明既話就派貨時就唔應該抽籤,因為有D遺背合理其望同埋殺錯理D排咗幾粒鐘玩家
頭像被屏蔽
如果佢普通貨都咁做, 需要做既功夫一定比限量多好多~
你諗下, 佢可能要係幾萬張單入面搵返正確資料去通知客人取貨,
如果有作修改既單又要再處理, 所以我覺得可能性係有, 但不大~
如果係就好, 但要好好既處理+安排先可以做得好lor~
樓主出口術有咩用 ? 咁勞民傷財你估 HT 做唔做 ? {:2_308:}
各位ching,HT一直源用於先訂貨先派貨嘅原則,若果要改,相信佢一定要預先在訂貨前公告天下。HR咁大間公司,會唔會為咗發貨前後而自招麻煩呢? 可能,日後佢會咁做,但HT都係為錢,要人排隊造勢,若然隨機派貨,以後都冇人排隊啦!哈哈哈
回復 17# iwillneverlose

係Mark vi,我都留過名
抽籤派貨絕對好事,不過實行都幾煩,起碼 ht 已經要做多左個手續,但咁做對員工及客戶就會舒服點!而咁樣做,相信一定會減低炒風(不會再有為炒首日單的炒家),但一大班有意或無意放售首日單的玩家,將不能傱這途徑獲取“驚喜利潤”了!
我讚成以抽籤形式決定派貨次序,黑心d咁講我想睇下班炒家有幾就爽yy{:2_279:}
Mark7隨機派,都只係因為得800隻,隨時兩個月已經派曬。
但Mark42個量咁大,遲幾日訂櫃台已經話要有心理準備7∼9月先派到,
即係派貨期至少超過半年,遲訂遲玩天公地道d都已經成日鬼叫,如果係抽籤抽極都冇你份時你咪又係上黎詛咒人地十八代。
我遲訂遲玩心甘命抵。
醒啦喂,隻限定MARK VII得800隻,佢抽籤緊係冇問題啦,
MARK XLII同Iron Patriot首日都成千幾張單,同你抽籤,
佢遲下仲有一大籮野要開訂,用新制度,邊個幫佢買廣告丫!!!
佢而家做番D野,就係非是你地為左MARK VII係咁嘈HOT TOYS,
平息下你地咋,之後佢咪一樣要你地排街,最好既方法丫,
就係你地唔好再幫親HOT TOYS咯!!!!
先訂先派貨好合理!可必要搞咁多野,我唔趕住玩!

只要無限量,每件絕版貨HT都重收訂,夠數就翻出,唔夠數就退訂,乜都無人炒啦!:handshake:
HT又唔係唔派貨,只是以抽籤方式派貨,亦讚成这方法 x10000
既然已經訂左首唔首日都會到手,急咩?
不過樓主都唔好太自high,HT唔會比大家咁稱心如意...
先訂先派貨好合理!可必要搞咁多野,我唔趕住玩!

只要無限量,每件絕版貨HT都重收訂,夠數就翻出,唔夠 ...
seals 發表於 14-4-2013 11:07 PM
GOOD只要無限量,每件絕版貨HT都重收訂,夠數就翻出,唔夠數就退訂,乜都無人炒啦!
抽籤派貨有幾難,抽出黎果幾張咪派果幾張囉。
(800、8000、80000一樣係咁既機制,無分別)

利申:我有幾張首日單、幾張唔係