Toysdaily 玩具日報

查看: 15473|回復: 33

大家千其唔好買單, 不排除 hottoys 會.....

相信大家都知個隻戰損 mark 7 會以抽籤形式決定派貨次序, 故不排除黎緊既 iron patriot... mark xlii 都會係咁 (雖然佢開訂時冇聲明), 故仍去買單人士自己好自為之 ~ :x
我唔覺得Hot Toys真係敢咁做,開訂前冇聲明,事後改派貨方法的話,相信好多人去消委會告佢都似啦! HT唔會咁蠢掛:36:
回復 2# jamesjames

我諗告唔入,HT又唔係唔派貨,只是以抽籤方式派貨,亦讚成这方法

但睇返張訂單佢地冇講明 "先訂先取貨"...
講真如果有日 hottoys 特然發個新聞稿:... 由5月1日開始, 所有未派貨之人偶將改為以抽籤形式決定取貨先後次序, 派貨抽籤結果請留意我們 facebook 版面.... 咁就真係爆笑. :x

其實都無任何法例要求HT一定要依訂貨次序派貨, 只是這是最cost-effective 及以"先到先得"為基準既一套方法, 一直沿用.  但如果要改我也認為要開訂前公告.
希望黎緊個隻 WHIPLASH 2  都會以抽籤派貨形式開訂, 咁我地玩家就有褔了..
首日單這個名字將成為歷史了:)

咁如果唔抽籤(其實抽籤係好公平嘅),不限訂貨日子有單就攞得,每日4百個派貨名額又唔知會點呢…到時攞貨都可能排通宵,HT亦再收宣傳之效…而炒單嘅人應該會提供一條龍服務,同時亦會改口叫”首日派貨單”,不過咁樣就只會越炒越貴嘞!:42:

ps.我重有張排得辛辛苦苦嘅貓女首日單,不過抽籤攞我都ok嘅,等都等咗咁耐,唔急在一時啦!{:1_208:}
請教各位大大, 從何時開始我們消費買玩具, 而且係千幾蚊一隻公仔, 要如此誠惶誠恐, 猶如難民獲皇恩接濟?? 各位是否如此厚顏犯賤, 甘之如飴?
回復 9# gl_edmond

因為香港言論自由,謠言又多人信,你睇呢個 post 就知,排第一日隊嘅一定唔要隨機,排最後幾日嘅就一定想。{:3_137:}
請教各位大大, 從何時開始我們消費買玩具, 而且係千幾蚊一隻公仔, 要如此誠惶誠恐, 猶如難民獲皇恩接濟?? 各 ...
gl_edmond 發表於 13-4-2013 03:41 PM

其實心頭好(慾望)每個人都有、範圍好廣,有車、有樓、有郵票、有古董,只不過咁啱呢度啲師兄係鐘意HT嘅公仔啫,高興又努力咁為自己去爭取想要嘅嘢亦不失為美事;只不過人好鐘意、不自覺咁同自己講”我唔想㗎,不過冇法啦”;其實只要同自己講”我會做因為我決定要做”,兩句說話結果都係選擇去做,不過後者就可以開心啲!{:1_226:}
再開訂就真係好少機會啦!!但係新安排就幾好,不過最終都係就佢自己公司安排得好啲,我唔覺得係為左玩家,因為mark42同patriot咁多單跟,而black widow又再派貨,而家loki又開始派,咁如果再黎個南亞mark7預訂,邊有咁多人力去做,啲sales都做死啦
我估未必會, 第一玩死前線員工, 第二玩死炒家 (對HT 無好處), 第三, 佢宜家派貨都派到咁差 (就黎精準到幾多秒前先有得拿)

仲話要撈亂佢黎抽, 就算抽日子單, 咪得個搞字.....
CHING HOTTOYS連出貨日都唔定,經常改,決定派貨次序更唔一定要順,點告到?:43:
HT當年就算冇訂都會有得留名到貨CALL你,當時都講明只係CALL你唔一定留貨比你.....,又係比D癲狗客話冇留貨係HT度發狗癲,最後又冇左呢樣野.....
我直頭講,香港既HT客人太識要求,有部分重會采取好激烈既手段為求達到目的,但其實呢種方法係好少成功,不如干脆D,冇就由佢啦......