Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: qiusheng

[玩具報告] Eternal Wind 永恆的風 ROBOT魂 F91

支持樓主詳盡的好post, 我都係第一次看完F91就開始被佢吸引. 革新嘅設計心口同腰部, 唔再係擺個駕駛倉門喺中間再喺楝門兩邊加個黃色排氣口, 全新造形嘅推進器, 激光盾. 劇情方面, 邊打邊逃走嘅劇情更係令部戲更加刺激緊張. 機設唔算太強, 如果唔係個機師勁, 同拉夫列西亞根本冇得打, 呢點都保留咗好多UC作品嘅風格.
十朴:$
小弟既至愛都係F91
見到樓主既post, 即刻想重溫套戲
好正好詳盡的report! Thx樓主:71:
我都幾歡喜F91, 無論電影及機設, 當然家中亦有收藏呢套電影的DVD啦!
唯一可惜係電影時間有限, 所以好多情節都只係點到即止, 導致兩頭唔到岸的情況出現~{:1_237:}

但, 最後那段F91對鐵甲面真係超經典, 永遠唔會忘記~~
還有一段空彈殼射出岩岩扑死左路人媽媽, 好寫實, 又係好難忘~~
你o的相好靚,真係害死人,當年第一眼唔多鍾意佢,不過有個 friend 買o左佢盒模型,仲未有咩 hg mg,係多色成型,o個陣我讀 production industrial engg.,睇住呢盒o野真係好佩服日本仔o的啤膠功力,仲拎翻去同阿 sir 研究,個 friend 俾o左我砌,反正多色成型,開頭諗住素組算,但係睇耐o左真係越睇越鍾意,決定認真砌,當時o黎講肯定係我最滿意之作,俾翻個 friend 真係開心死佢,有一段時間覺得大河原邦男只係食老本,到呢隻出現我真心覺得佢超勁,竟然可以再創經典。
原來crossbone 打唔win F91:@
好post 相好靚.

請問qiusheng 大大,藍色雲石背景紙在那裡可以買到.謝謝/
:71:F91超正。記得以前還是小學生時第一次接觸高達,認識到高達位何物的就是一本F91電影的電影雜誌,從此F91成為心中最愛的高達之一。
會 影分身 的高達~~~!!
回復 36# 聖鬥士星矢

唔系買ga 自己拿雲石慢慢拼 拼好個size穩打印鋪打印 選相紙質地 大大都可以試試的!
同好握手~~
喜歡F91的朋友比較少
當年我是第一次真正自己組高達模型
對F91的流線型歐洲風設計非常喜歡
光能盾非常驚喜
感謝樓主的詳細介紹{:1_221:}
感謝樓主詳盡的報告。{:1_221:}F91 一直都是本人的最愛
謝樓主詳盡既POST,原來X1係渣過F91
F91都係我至今最鍾意既高達
但講到同期造型,我覺得GP03D同DEEP STRIKER更前衛
F91外型設計正到無論、尤其爆面具後既造型{:1_219:}
如果出 Metal Build就好了~:D