Toysdaily 玩具日報

[詢問] 師兄們:小弟想去日本買懷舊合金玩具,本洲、九洲、定北海道?

如題,請各位大大指教,最好講明係邊殊!謝謝!
去東京如秋葉原、中野等,但唔會好平
玩具店多就更係東京, 跟住係大阪, 九州就得福岡mandarake 同埋舊年係小倉開左一幢商場專賣動漫及玩具, 入面除左有 mandarake 外仲有兩三間賣中古野的舖頭, 但數量就冇得同東京及大阪比, 北海道有十幾年冇去過唔清楚 :78:

講真買舊合金呢d 野多玩具舖唔代表有合心水的野真係好講彩數 :67:
而家日本懷舊店D合金貴到爆,甩頭甩骨冇盒冇件V型都賣5-6萬Yen,買吾落手
北海道都有mandarake,但當然無秋葉原咁大間,我印象中得一層
想搵平嘢就唔洗諗,上yahoo搵啦:he:如果唔計較價錢就去東京啦!始終嗰度最多貨:58:

下面搵有中古玩具連鎖店地址:
MANDARAKE         まんだらけ
http://mandarake.co.jp/shop/

libertyリバティー
http://www.liberty-kaitori.com/map.html

其實搵popy都幾海鮮....即使在日本也不會容易見到dx版(可能上本地拍賣網或本地中古玩具店搵機會還好些,部份甚至平過當地買)..而一時可以搵到多些...一時可以一件都無...不過平均應該淡季去機會大些...
大大。。Pls check pm ...thx ^^