Toysdaily 玩具日報

查看: 14619|回復: 39

[分享討論] HT應該公布截訂日期

唔駛你派籌,唔駛搵人睇龍尾。

只要大家知有幾多日可以訂貨,咁好多怕截訂的買家都唔會走去迫。如果d人最尾果日至去多人,咁都冇得怨。

如果係同電影公司簽約整幾多隻,只要預番個加單期咪得,橫掂都要成年後至有貨。

有心做一定得,除非……

:67:
除非博宣傳……準備上市!?{:2_278:}
頭像被屏蔽
回復 1# 百龍天舞
呢位師兄∼佢地接幾多訂係因應佢地出貨量,假設佢開一個模係只可做一萬隻,你唔理數量去收訂,最後收左一萬零五十個訂,咁你會唔會為左嗰五十人夾硬開多個模黎做蝕本生意?所以永遠係收夠數量就截,點可以開到個日子俾你話幾時。有意見都要合理至得架。
放個末日計響面書和店舖, 每訂1隻減1隻.

回復 4# uno12121

即係有樣要明白

而家HT係早成年收訂

佢個板唔係開鋼模整的。分分鐘個鋼模仲未開,而一般鋼模唔係你話一萬隻,做多五十隻就質量下降咁兒嬉。

如果真係咁,之前截晒訂的ironman又點可能再出變色特別版呢?

係人都知HT咁做只係想人排隊而已。
回復  uno12121

即係有樣要明白

而家HT係早成年收訂

佢個板唔係開鋼模整的。分分鐘個鋼模仲未開,而一般鋼模唔係你話一萬隻,做多五十隻就質量下降咁兒嬉。 ...
百龍天舞 發表於 9-4-2013 11:25 AM

師兄洗唔洗考慮 scrap factor, yield 既問題呢, 做多五十隻, 五十隻都一定好既?
舊時HT開訂係即使明日派,今日都重可以訂的....

只要回歸原點便可以了。:78:
舊時HT開訂係即使明日派,今日都重可以訂的....

只要回歸原點便可以了。
catcat 發表於 8-4-2013 07:40 PM

Agree.

But I think HotToys might do this for saving shipping and storage cost... they do their 'worldwide' shipment from mainland China.
温馨提示: 1)《铁甲奇侠3》1:6比例Mark XLII限量珍藏人偶将不会在短期内截止订购。 2)VIP及非VIP客人每人只限订购一套。 本公司亦非常重视该次订购的状况,我们会在往後努力改善订购的安排。感谢大家的见谅及支持!
尚未订购《铁甲奇侠3》1:6比例Mark XLII限量珍藏人偶的VIP顾客可与Toy Hunters店铺经理联络进行登记,然後於4月11日至4月30日期间亲临Toy Hunters缴付订金。
回復 6# 百龍天舞
師兄~我講既數量只係一個例子,如果我講係多左一二千隻你會唔會易明D?

再者要控制品質,唔係個模做到一萬你就收足一萬個訂,總要預鬆D,

除非你話次貨走樣你都收貨,咁呢個世界就美好好多.

再假設模做到一萬,佢預鬆收8千訂,之後有一千係次貨,最後派曬貨反應又好,最後咪用盡個模去攪你講既<限量>變色版.
回復 11# uno12121

關鍵係早成年收訂

理論上已解決問題。

就算退一步,用樓上講法。

咪整末日鐘囉

公布整一萬隻,每日俾人訂左幾多就扣數。
冇得呃。
人氣爆燈的電影《鐵甲奇俠3》即將上映,Hot Toys亦將推出萬眾期待的MMS Diecast系列1:6比例Mark XLII 限量版珍藏人偶。各位粉絲們可以在指定日子於Hot Toys香港專門店─Toy Hunters進行預購。

VIP顧客優先預購日期: 2013年4月5日及6日
VIP及非VIP顧客預購日期:2013年4月7日開始

預購的顧客將有機會獲贈於Hysan Place在4月5日至5月12日期間舉行的“Become Iron Man powered by Hot Toys”虛擬體驗Complimentary Pass(乙張)或《鐵甲奇俠3》電影海報(乙張)或限量版《鐵甲奇俠3》百事可樂(乙罐)。送完即止。

Hot Toys Limited 及 Toy Hunters保留更改上述活動之條款及細則的權利,如有任何爭議,本公司保留最終決定權。

5月12日後截訂?????信嗎?
回復 13# Neymar
人地4月5日至5月12日係指個展覽喎,你見到邊粒字暗示你幾時截訂?
回復 12# 百龍天舞
介唔介意講清楚你指既關鍵係解決左咩既問題?

鐘仔問題我唔知好定唔好,但我覺得當炒家知道出貨量幾多時,佢可以分配好自己入幾多貨,

炒&#29174;既機會更加少.