Toysdaily 玩具日報

查看: 3570|回復: 14

[詢問] Bandai 送貨問題

之前訂左數碼暴龍15週年card set,
3月27號收到email話ship左,
但到今日黑貓個網仲係顯示「出貨預定/Shipment scheduled」

我想問隔咁耐係唔係正常?
第一次響個網訂野,好驚有問題

如果係有問題咁我星期一要打去問了

Thanks!
回復 1# yikching

佢應該有e mail通知你,裡面有個no.同快遞公司網頁,你可以查到件貨現在係邊,乜野狀態。
回復  yikching

佢應該有e mail通知你,裡面有個no.同快遞公司網頁,你可以查到件貨現在係邊,乜野狀態 ...
warxv 發表於 7-4-2013 12:26 PM

有email呀, 咪就係比左黑貓(宅急便)個網比我, 同一個waybill number

狀態就係出貨預訂lor, 成個幾禮拜都係咁, 位置就睇唔到
thanks!

如有黑猫個追貨code,就打電話去問,人家星期曰都開工!

但套CARD好似DELAY了,之前有大大說!
有黑猫個追貨code,就打電話去問,人家星期曰都開工!
cccccto 發表於 7-4-2013 05:02 PM

原來星期日都開工?

不過頭先打去成5分鐘都冇人聽, 唔知係收左工定點,
呢方面順豐真係好佢好多

Shipment scheduled/寄件人出貨預備中 係唔係即係黑貓仲未收到bandai件貨?
有冇ching可以解答下? Thanks!
原來星期日都開工?

不過頭先打去成5分鐘都冇人聽, 唔知係收左工定點,
呢方面順豐真係好佢好多

Shi ...
yikching 發表於 7-4-2013 05:18 PM

黑猫星期日都開到22:00!黑猫電話很繁忙,打多幾次
都係打唔通, 唯有夜D再試...
留名先:unhappy:
都係打唔通, 唯有夜D再試...
yikching 發表於 7-4-2013 05:57 PM

你上返HK魂SHOP個網...
LOGIN後入去訂單記錄到...
再選返你訂個件野...
入到後去到最底會見到有Tracking Number...
再上網Check下...

P.S. 我試過打熱線打幾日都冇人聽,連佢三間分店都打埋同樣得個打字...
黑貓的hotline係好煩忙,試下夜晚打可能冇咁忙,去到10:00pm
回復 9# 小堅

其實上面已經講左話個狀態一直都係「出貨預定」...

今日終於打到去黑貓, 佢地話件貨未收, 佢地都唔清楚,
shipment要問番bandai先得,

唔見bandai cs有電話,
唯有等bandai覆email啦,
回復  小堅

其實上面已經講左話個狀態一直都係「出貨預定」...

今日終於打到去黑貓, 佢地話件貨未 ...
yikching 發表於 9-4-2013 03:24 PM

師兄唔駛打...
幫你搵返之前個POST...
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-204416-1-3.html
原本3月出既,依家去到4月先出...
http://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=204416&pid=6832580&fromuid=3836

佢應該會係4月魂SHOP會再SEND多次EMAIL畀你...
等你揀日子之類...
回復 12# 小堅
但bandai send左email黎話已經ship左,

咁即係佢只係將資料入左電腦而未真正出貨?
回復  小堅
但bandai send左email黎話已經ship左,

咁即係佢只係將資料入左電腦而未真正出貨?
yikching 發表於 9-4-2013 04:10 PM

佢之前原本係3月出...
所以3月中佢SEND左EMAIL畀你...
之後有師兄得到回覆係延遲到4月先出...
所以黎緊4月中應該會再SEND多次EMAIL畀你...
回復 14# 小堅
咁就奇怪, 我係3月中收到email話會delay到4月,
但3月尾收到email話ship左