Toysdaily 玩具日報

查看: 11856|回復: 8

[玩具報告] [FIGMA] 神槍少女 Henrietta

還以為這套漫畫已經沒機會再出商品, 上次的崔耶拉PVC訂購價五百幾,
結果隔了幾個月減價二字頭{:2_299:}, 或多或少反映了人氣......

漫畫中文版出到十三期, 日文版也是出到十五期便完結了, 真的不捨得一套追了十多年的漫畫

內咭有虛線可以剪出來, 但我沒研究玩法, 反正我不捨得破壞它

差點忘了拍盒背面

"不是玩具, 只是收藏品" , 好久沒買FIGMA(對上已經係黑貓神貓), 一直都有呢張貼紙的嗎???

不得不鬧一下, 我也是買左先知, 限定版有多兩支槍, 其中一支就係手槍 SIG P239
......唔係咁孤寒呀? 手槍仔, 幾gram呀, 咁都要玩限定:blame:

都唔知話你細心好定咩, 防止色移的一張膠紙....

擺下pose, 又唔差o既

當初知道會出就是想重現這個動作(在op中出現的影......)
可惜衣物頭髮都做不到飄逸的效果, 下次至少我應該把左腳也換掉....

支P90可收進小提琴盒, 可惜沒附送小提琴, (琴盒也沒印上AMATI, 畢竟是品牌名, 不能隨便未經同意使用)

花了好一會才做到的POSE....
而且我也就了角度....
這裡要請教一下, 是否應該拆出小褲褲配再組合, 而不是直接使用替換的裙子配件?
這....這張圖的Henrietta沒穿小褲褲.....{:1_237:}

因為攝影技術仍然糟糕, 仲有D相唔放出黎了

最後...希望Henrietta得到的是她袛願的結果吧:79:
如果出埋其他角色就好啦, 其實跟埋一把手槍都得啦, 但最不滿係開火既效果插件都冇附上
另外想問
配件中有兩隻像握著東西的手有何用???
可以拿著小提琴盒嗎?
但小提琴盒抦不像可以拆開, .......是要用少許暴力將盒抦套入手中嗎???

用熱水浸一下( 一下就夠﹗)隻手就可以穿入去了:36:

多謝ching 分享
之前未接觸過神槍少女, 不過因為用小提琴盒放槍咁特別所以買左

買完再響youtube 睇番有關角色既片段就覺得自己冇買錯:73:
不過咩有限定版既咩, 好似冇咩聲氣:49:
回復 4# Tchaikovsuki

原來要咁玩{:2_253:}
回復 5# 神打魔帝

我都係買左番黎想搵下人地d玩評先無意中見到
不過我都唔覺有開訂之類, 可能錯過左
http://axefactory.blog137.fc2.com/blog-entry-786.html
多支長SG551, 短P239
早知有我都情願比多D訂......
回復 7# Viper

4200 YEN.....咁我都想比多幾十多2支槍:56:
北望神州等翻件{:1_222:}