Toysdaily 玩具日報

查看: 3094|回復: 10

[分享討論] 玩玩具最難的事

例如合金魂每一個機體都有一個或以上的透明膠袋包著,但你一玩過一次後,根本無法包到好似原裝禁好,這就是我覺得玩合金魂最難的事
樓主想二手當一手賣?:34:
我以前都會想玩完PACK番未玩過噤,不過現在已看化了....
真係好難想像點解要包到好似全新咁。。。:58:

咁駛唔駛問埋點樣可以將張膠紙封到好似factory-sealed咁??!:78:

最難係張雪梨紙 ,cut開後再包番都一樣咁順直,樓主你得唔得呀?
玩玩具最難是擺好一個靚靚pose...有時正面睇好似好得咁..但一歪小小睇就唔型仔...要擺得靚同自然..真係要好用心..覺得"超人"擺pose算擺得幾好..當年比佢d display毒唔少..
例如合金魂每一個機體都有一個或以上的透明膠袋包著,但你一玩過一次後,根本無法包到好似原裝禁好,這就是 ...
肥佬 發表於 1-4-2013 05:14 PM

或者可以請教'叮噹'和'Q太郎'~~

(我講真個個, 因為佢地有好多法寶, 可能有'玩具包裝還完槍'之類法寶不定)
買過 d 新膠袋仔咪得羅,大 d 細 d 無所謂架麻?
玩玩具最難是擺好一個靚靚pose...有時正面睇好似好得咁..但一歪小小睇就唔型仔...要擺得靚同自然..真係要好 ...
老文 發表於 2-4-2013 11:52 AM

D你!!:DD 9唔搭8!!畀你笑死!!:DD :DD
回復 8# sundaydriver

我講真架...就好似shf咁...識擺同唔識擺pose..已經分別好大..{:1_202:}
回復  sundaydriver

我講真架...就好似shf咁...識擺同唔識擺pose..已經分別好大..
老文 發表於 2-4-2013 03:26 PM

係喇係喇。。。。快d出去睇多d超san既神post啦,包你獲益良多!!{:1_203:}
I though it is maintenance job is the most difficult, protect it from dust or heat. Must have storage to keep it!