Toysdaily 玩具日報

查看: 18807|回復: 26

[玩具攝影] 最新孖入 - 魂shop 限定 SIC OOO 蟲系combo 及 effect set (新手傷眼...多圖注意)

好開心, 入到心頭好~!!! 哩set gatakiriba 及 effect set 真係入得有血有淚!!! :die:
為左記念及多謝好友一手做成o既"毒害"及"幫忙", 必需開post影相~! (劣圖傷眼忽插...)

之前無中毒無留意哩個SIC OOO系列... 所以無上網訂貨... 點知遇到鳥系combo tajadol就全面毒發...
想去補訂已經相逄恨晚...我相信好多CHING同我一樣遭遇, 哩個亦係哩兩set香港魂SHOP都有o既限定炒起之因...
我依家又等唔切...唯有硬食小炒...心諗有耐性o既話, 其實等番一段時間實會有番一定貨源補充, 各位ching咪一時衝動~!:67:

哩兩set野最正就係蟲系combo gatakiriba o既能力解放 螳螂臂 及 effect set o既 ankh~ OOO故事入面有笑有淚非多得佢地兩位唔少~

個人留意到網上比較少人分享哩個亞種 - gatatoradol, 點解呢?
TD只有一兩位CHING show過...

effect set o既劍氣一流~!!! 有埋GREED做對手一定更上一層樓~! (SHOW爆石太大工程喇... 冇乜時間搞... ==U)

一路影一路玩... 對住 gatakiriba 成日凝住佢成只生化大眼高達樣... 點睇都未可以將佢睇順眼為 RIDER 樣... 高達面上兩劃太深入人心喇...

Anyway, 一切都係因為得到 tajadol 烏系 combo 源起, 而手頭上現時三只 OOO 造型最正, 最好玩又好扭o既亦都係 tajadol 烏系 combo,
其餘兩只關節同配件可動怪怪咁... 玩起冇咁爽喇... 除非你勢死一定要齊一套SIC OOO, 否則以依家炒價咪入 combo gatakiriba 及 effect set~!

第二次出比較多字o既post... 多謝收睇~ :64:
正呀{:1_221:}今日終於收到電話去攞喇:)等到頸都長:)
回復 2# FRAK

哩只派貨咁慢o既...?
恭喜你入到心頭好啦~! ^^

祝願其他想入o既ching都好價入手~!!!
{:1_197:}訂日版~壓力大大~~~唔斬單已經算好!唔希望距貴了..!
回復 4# pizza556

其實個人覺得一段時間後會有一定水貨流入香港~ 價位一定會有所回落

我衰冇耐性又衝動... :unhappy:
OOO 我入深毒∼S.I.C 令我再入深,鳥系也入了,未有時間玩隻鳥爪,effect set也入,只gatakiriba入手無望,現在價……

打算等五月恐龍,一次過玩沒可能亞種∼∼∼

回復 5# vearemember

我都希望遲下會平返D
而家個價好甘..
我仲想入多兩隻
不過..哩隻連日本自己都炒
上成萬幾日元..
唔好話日本
大陸個邊哩隻都炒起埋....
完全唔知咩事會炒得起{:1_206:}

回復 6# fggdddsally

放心啦, 不合理價不可能持久~ 但係ching你o既獨愛不可能減~ xD
炒家要錢唔要貨, 你一定可以入手o既~

多謝分享正圖~!
唔知有冇一日sic會有出Ankh似CHING你張圖咁點COINs呢~?

回復 7# 響介

哈哈, 用正價入好似師兄你咁每只多入都大壓力啦~ 更何況用炒價入? :58:
(師兄真係飽滿愛~! 等睇最後你o既亞種大軍~! )

至於炒起原因呢個問題要問你喎~ :67: 點解當初HK BANDAI 網上可以訂你唔訂多幾只先~?

回復 1# vearemember

我第一次見SIC蟲系個頭, 聯想到既5係高達, 而係巴魯坦星人...

file:///F:/Marvin/%E6%96%B0%E5%A2%9E%E8%B3%87%E6%96%99%E5%A4%BE/%E6%96%B0%E5%A2%9E%E8%B3%87%E6%96%99%E5%A4%BE/IMG_1028.JPG
回復 10# mtdemon

哩只個樣俾人想像o既空間真係幾大喎~ {:1_203:} 原作TV版同SIC 哩只個樣真係幾大出入, 我比較中意SIC個樣~ TV版個樣實在有o的怪怪...

Add marks for your sharing!  :)

I have no time and mood to write reports for these 3 good stuff... {:1_224:}
回復 12# Douglas.M.Saint

THX 德哥~!

Cheer up~ {:1_220:}

But you are really busy these days and owe us lots of good stuffs sharing reports ~! {:1_210:}
回復 9# vearemember

{:1_229:}我本來無打算玩咁多亞種 所以就係魂網訂兩隻算~~~
點知而家玩完 身痕 又覺得正又想買多兩隻  
不過而家天價左:47:
無希望了 見步行步:63:
好正啊,造型超越原作啊,可惜价被炒好高