Toysdaily 玩具日報

查看: 7458|回復: 10

[分享討論] 小惠惠大戰”扭計蛇”

行行下街,突然比我撞到佢,呢啲米係我細細個玩嘅扭計蛇,仲係迷你蛇添! 馬上扭左兩隻回味一下。我諗七十後嘅大大一定有玩過,以前細個無咁多玩具,扭下扭下條蛇,可以扭成日,都幾好玩㗎。今次請左小惠惠一齊同條蛇玩,希望各位大大喜歡,大家一齊回味下那些年啦!{:1_208:}

迷你蛇,細細條好易扭,究竟條蛇點fit到入隻蛋到呢?

答案:將佢變波咪得囉...小惠惠,<龜波氣功>...(細個真係唔識變個波)

比較容易&#21874;,十字架...<少女的祝禱>{:1_197:}

追女用&#22021;...<心心相印>{:1_227:}

細個一定識扭,入門級...<老友狗狗>

扭&#21874;QQ型都得...<企鵝寶貝>

記得細個扭得最多係佢...<天鵝的哀號>( 比小惠惠坐住喎)

又一入門版...<一騎當千>(主要係想影下條裙...):35:

扭計蛇,點唔可能扭條蛇出來...<一擊殺蛇>

扭計蛇,點唔可以再扭多條蛇,今次用兩條...<一擊殺蛇∼加長版>

今次又係用左兩條...<小惠惠火箭炮>

新鮮出爐...<香港小姐>:35:

求婚用的...<我向你求婚> 用左你就衰硬{:1_232:}

真係帶到&#13774;!

歡迎大家來分享下你&#22021;扭計蛇啦!

多謝觀賞:64:
行行下街,突然比我撞到佢,呢&#21874;米係我細細個玩&#22021;扭計蛇,仲係迷你蛇添! 馬上扭左兩隻回味一下 ...
hlhkwok 發表於 26-3-2013 05:05 AM

like~:71::71:
ps. 扭蛋???
wow.... memory come back, I am after 70's ... I only know the make the ball, but use 2 IQ棒 ...I never did before
我都好想買番, 唔知而家d文具舖仲有無得買呢?
C兄,正到核爆呀!!小弟當年係都沉迷呢D玩具架!
好鍾意大大呢種充滿玩味既舊物重溫~~
但呢個POST反而令我想入返小惠惠~:love:
多謝大大既用心分享!!!{:1_227:}
以前有玩但永遠咩都扭唔到:die:
Nothing more i can think of to say :no:, i rememebr i had couples when i was a kid, will get one if i see it {:1_213:}. It's a good size for taking out photos!
多謝各位大大的正評,呢個post我用左好多心機做,希望大家喜歡
有得禁的話好想比個"Like"你:71:條蛇仔邊到仲有~~
扭計蛇呀...好經典