Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [18/10更新: Predators, 18", Mego Style @P1] NECA 粉絲俱樂部

Assassin 發表於 6-3-2016 12:37 AM
咁大鑊? 我仲諗住買隻粗玩...

NECA嘅Marvel figure番唔到(我講緊大家幫趁開嗰間),我焗X住要捱貴貨。
呢隻嘅價錢比平時嘅NECA 1/4 scale 高出了50%以上,絕對談不上抵入。
係要好有愛先至捨得科水。

靚,的確係靚過MK7嘅!起碼我唔使逐隻揀,一攞起手見冇好似MK7咁啲油一撻撻囉。
其他就正如ckw246 ching咁講,不過對於冇咗腳尖一個關節就有啲唔滿意。

另外,今次一共有三對手可換,包括一對拳頭,一對放平的手掌及一對垂直90度的手掌,
因此可以擺出更自然的發炮及飛行姿勢。

有買的ching小心,背部襟翼的活動鉸位非常脆弱,最好還是不要動。

許久沒有放圖,已經記不起如果upload了....而且老婆在家也不方便拿玩具出來影相....有機會才補圖吧。

72吋Figure 發表於 8-3-2016 11:07 AM
上次隻MK7以佢ga價錢o黍講其實各方面都唔錯,唯一問題係上重下輕企唔穩....唔知今次有無哩個問題?

今次比較平均,因成隻都比較輕咗。

Iron Man 3 - Iron Man Mark 42 1/4 Action Figure(NECA)

20,520円(税込)
16年10月
全高約46cm

Iron Man 3 (Mark 42) – 1/4 Action Figure

Mark 43 1/4 有多少人買這個大膠? 香港不常見!

Mark 43後, NECA 宣布生產 Mark 42 1/4 (October 2016) 大約18“高,有一個可拆卸的面具,揭示了Robert Downey Junior 的樣式。望這是優於 2013 NECA 1/4 Mark 7 (戰損)! :time:有新功能的裝甲裝飾,並在弧反應堆和Repulsors (胸部和手掌) LED燈真正點亮!

大到拿唔到上手~~~
Neca對眼都褔比例,可以放心入hottoys 版
同ht果隻差天共地。

你隻手有冇咁細隻呀!?{:3_133:}
pose edited            
NECA CEO一定偷聽到我講野, 佢真係出7吋begins 版batman~~ HQ反而咁快就有7吋. 唔知今次又要硬食d咩DVD了...

jeffloh 發表於 21-11-2016 11:34 PM
NECA CEO一定偷聽到我講野, 佢真係出7吋begins 版batman~~ HQ反而咁快就有7吋. 唔知今次又要硬食d咩DVD了.. ...

外國好似豆已有,得公仔上架!=唔洗跟碟?
ChrisLamXYZ 發表於 22-11-2016 02:16 PM
外國好似豆已有,得公仔上架!=唔洗跟碟?

理論上由於license問題 NECA只可以用"買DVD送figure"方式去賣. 但我朋友都見過有得只賣figure. 不過咁一來要佢幫手買同寄, 我又唔想煩到人. 如果online買就只得連DVD買(正常情況來說)
stonekeung01 發表於 19-7-2016 06:28 PM
Iron Man 3 - Iron Man Mark 42 1/4 Action Figure(NECA)

20,520 yen{:1_236:}
Without die-cast seems a little bit expensive
成日係兆萬同皆旺見到neca,想入番隻又驚假貨,請問各位邊度入neca信得過