Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 懷舊合金------高比斯( 天地雙龍助手機械人)

網友們 請注意 ... 玩到 d 到好 la ... 樓主既 review 很有心, 大家請不要再係別人既 post 內搞事, 如再發現 ...
Garycharm 發表於 26-3-2013 12:39 PM

係啦!班友仔又係離譜既!我至憎d抽水L同埋灌水L,完全唔理樓主既感受!:67:

係呢,呢排忙咩呀?食左飯未呀?成一點啦喎!出面落雨呀,如果出街食記住帶番把遮喎!:65:
係啦!班友仔又係離譜既!我至憎d抽水L同埋灌水L,完全唔理樓主既感受!

係呢,呢排忙咩 ...
常威 發表於 26-3-2013 12:53 PM

多汁~~~~~~~:handshake:
你終於都返o黎~~~~~
多汁~~~~~~~
你終於都返o黎~~~~~
Garycharm 發表於 26-3-2013 01:15 PM

哦!哩d 9別重逢既就感激流涕!:blame:
我地仆心仆命支持既就咬牙切齒!!!

好呀!!我走!!!我以後都唔再入黎!!{:1_224:}

(路十五11-32

當耶穌說浪子的比喻時,稅吏和罪人特別聽得投入,因他們瞭解小兒子向在生父親提出分家業的要求,是如何的頂撞,使父親的心傷透。也許在某一段時期內,他們扮演小兒子的角色;因不認識神,忽略了耶穌基督所宣揚天國的福音。按解經家的分析;耶穌昔日的聽眾當,不少是有錢人,正如這比喻中的父親一樣,擁有相當多的牛、羊、牲畜。按照舊約的規例,當父親將家業的三分之一分給小兒子,而小兒子又能匆匆地變賣牲口,帶現金離家出走。除非他不負責任,賤價沽之,否則不輕易辦妥這事。當稅吏和罪人聽故事至此,可能也同心的說「阿們」,因為他們也曾對他們的家庭,父兄不負責任,糟蹋了神的恩典,離開父家,淪為浪子。唯獨法利賽人聽這比喻,卻是冷眼旁觀,置身事外。

浪子不識天高地厚,一擲千金,揮霍無度,把他所有的散盡之後,又遇了飢荒。然後,他醒悟過來:是否就此餓死就罷了?一個遠離父家,淪落到吃餵豬的豆莢充飢的人,煞是遭踐踏,受咒詛的麼?就在窮困與飢餓相煎下,他想起了父家的富足與及僱工的眾多。稅吏和罪人聽此,不得不俯首說「阿們」。因為當他們浪蕩天涯,而耶穌進到他們生命之中,叫他們知道本是屬乎上帝的;只要醒悟過來,就能夠回歸父家。「我要起來!到我父親那裏去,向他說:『父親,我得罪了天,又得罪了你,從今以後,我不配稱為你的兒子,把我當作一個僱工罷』」。(18)這可說是小兒子簡短的悔罪禱文,當父親看見這小兒子醒悟回歸,很高興的收納他。稅吏和罪人聽這浪子的比喻無不認同,相信每位弟兄姊妹讀這比喻的前半部,也許會看到自己的影子;就是遠離神,拒絕神,浪費神的恩典。

連聖經都玩埋,
可能係主版o既第一次......................:59:
(路十五11-32)向他說:『父親,我得罪了天,又得罪了你,從今以後,我不配稱為你的兒子,把我當作一個僱工罷』」。...
Panzer 發表於 26-3-2013 02:23 PM

父親以賣人為生,一樣犯法!!{:1_216:}
人黎!!拖佢兩父子出去。。。。。。。。。咩都好啦。。。
攞證據出黎先啦。cc
樓主隻玩具一定唔夠班網友咁好玩...沒有網友而只得合金..人生確是乏味矣..真羨慕:handshake:
樓主隻玩具一定唔夠班網友咁好玩...沒有網友而只得合金..人生確是乏味矣..真羨慕
老文 發表於 26-3-2013 02:59 PM

我覺得我係俾網友玩緊,睇你想俾玩具玩定係俾網友玩~~~

俾我揀....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
我想同靚女玩。:$
哦!哩d 9別重逢既就感激流涕!
我地仆心仆命支持既就咬牙切齒!!!

好呀!!我走!!!我 ...
sundaydriver 發表於 26-3-2013 02:12 PM

悟空,到你明白到捨身取義,你自然會黎同我唱呢隻歌架啦!:o

http://www.youtube.com/watch?v=lu44_OZnw9A
回復 38# Garycharm

一講靚女...一定會有網友幫你手召喚:70:
我覺得我係俾網友玩緊,睇你想俾玩具玩定係俾網友玩~~~

俾我揀....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
我想同靚女玩。:$
Garycharm 發表於 26-3-2013 03:05 PM

你慢慢玩啦!我避一避風頭先~~~~~~~~~~~~~~~:43:

悟空,到你明白到捨身取義,你自然會黎同我唱呢隻歌架啦!
常威 發表於 26-3-2013 03:07 PM

:52: 講不出聲。。。講不。。呀。。出聲。。。。
任誰自損。。。都會欽敬。。。
回復  Garycharm

一講靚女...一定會有網友幫你手召喚
老文 發表於 26-3-2013 03:09 PM

靚女既野。。。你唔識架喇。。。。:67:
你攞證據出黎先啦。。。或者有無人地既教學你cop過黎當自己用果d呢。。。cc
回復 43# sundaydriver

條正菜有無合金成份先?....咁既貨色一定係炒價la...正黑店:blame:
回復  sundaydriver

條正菜有無合金成份先?....咁既貨色一定係炒價la...正黑店
老文 發表於 26-3-2013 03:19 PM

靚女既野。。。可遇不可求架。。。{:1_203:}
合金魂六神都可以炒到三千五啦。。。有人話!