Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 獸電戰隊食玩,加至紫刺龍 無油無貼貼紙;不喜勿入

所以在下改裝左少少.....
幾何 發表於 15-8-2013 10:58 AM
但咁樣改造完,仲變唔變得番恐龍形態同其他合體形態?果d形態既比例會唔會怪左?
如手上有ace,可試下用ace大比件來組合這個箭頸強龍神度,合後盤骨位會橫d,也可使大比有轉向效果 及 正體也會 高左dd.
但咁樣改造完,仲變唔變得番恐龍形態同其他合體形態?果d形態既比例會唔會怪左?
紫月葵 發表於 22-8-2013 10:27 AM

可以變得番恐龍形態, 不過暫時對恐龍手未知點整.....

其他合體形態都可以的......

可以變得番恐龍形態, 不過暫時對恐龍手未知點整.....

其他合體形態都可以的......
幾何 發表於 22-8-2013 09:36 PM

填左胯部果個洞,再將對龍手連連接部份成塊cut出黎接上去?
另外同長頸龍合體後好似冇用到塊裙甲,同埋如果有方法令佢對上臂長番少少就更perfect了
死啦,有d想買番set搵你改造添xd
我比較想改造真劍王個下體,佢就咁用ball point連接成日甩腳{:1_224:}
填左胯部果個洞,再將對龍手連連接部份成塊cut出黎接上去
另外同長頸龍合體後好似冇用到塊裙甲,同埋如 ...
紫月葵 發表於 23-8-2013 08:55 AM

都有諗過呢個方法....最後都好大可能會用咁黎KO 對手.......

係呀......因為之前唔知呢個同蛇頸龍嘰合體, 就改左強龍者嘰手臂......
而隻新手臂又合唔到塊裙甲...

其實要改嘰部分只係用畢地同輕黏土將豪獸神既腳上腿同暴咬龍嘰腳下腿接合.......:67::67:
我比較想改造真劍王個下體,佢就咁用ball point連接成日甩腳
yugi 發表於 23-8-2013 09:57 AM

上左油之後會好D.......:!:!
上左油之後會好D.......
幾何 發表於 23-8-2013 03:21 PM

合到侍霸王我用膠水痴死埋都唔係咁穩陣{:1_224:}
合到侍霸王我用膠水痴死埋都唔係咁穩陣
yugi 發表於 23-8-2013 03:40 PM

日版都係咁?? {:1_236:}{:1_236:}{:1_236:}
都有諗過呢個方法....最後都好大可能會用咁黎KO 對手.......

係呀......因為之前唔知呢個同蛇頸龍嘰 ...
幾何 發表於 23-8-2013 03:20 PM
我唔知你而家d手臂既合法係點啦
但其實都不外乎peg and slot嫁姐,最多咪可能麻煩少少要改改隻長頸龍屁股個接合位
不過如果係話大合體後塊裙甲太高遮唔到下體位……最最最盡咪唔用果塊囉,相信對之後再有既合體都冇乜影響既我諗…
反而而家我最在意都係睇你有冇諗法改長對大合體上臂,果部份係成幅相我最糾結既部份xd
日版都係咁??
幾何 發表於 23-8-2013 03:56 PM

係{:1_224:}...........
本人都無時間攪...各位大大出晒手....{:1_208:}
等佢出晒成套先算...:54:
我唔知你而家d手臂既合法係點啦
但其實都不外乎peg and slot嫁姐,最多咪可能麻煩少少要改改隻長頸龍屁股個 ...
紫月葵 發表於 23-8-2013 05:33 PM

ic..................大合體上臂位的確要改改.......
等有空改完後, 再POST 相上黎同紫月葵兄你研究研究
ic..................大合體上臂位的確要改改.......
等有空改完後, 再POST 相上黎同紫月葵兄你研究研 ...
幾何 發表於 23-8-2013 10:36 PM
我會好好期待            

紅暴龍件版件都無改..執頭髮仍在...

下半身除了龍手幾乎和紅龍是一樣..買完先後悔..一早買少盒..:63: