Toysdaily 玩具日報

[LBX] 比主角更主角

現今有LBX,以前有白金剛,相隔廿幾年,人類科技都未做卡通中動作流暢嘅玩具機械人,我死個日會唔會見到真正嘅白金剛呢!!
講反主題 LBX ,我一開始有買但係真係上色只有兩隻,之前奧丁都想油,不過買完熱情冷卻,但係今次哩隻有種一定要完成嘅衝動,上完色好滿足 ,好型,全因背後嘅透明劍氣勢出曬黎,今次嘅主角機比奧丁更似第一男主角嘅後繼機,全個色調風格都同第一主角機一脈相承,反而奧丁就由中古騎士變成科幻機械人,好古怪

回復 1# 167169

樓主作品, 塗裝不錯, 很SHARP
謝謝大大的分享

對於大大所說都很認同, 第二主角後繼機, 更似第一主角機
nice metallic color scheme:71:
師兄請問你隻藍色點溝出黎?細佬想學下野
頭像被屏蔽
其實2者睇落就好似睇緊00入面既EXIA同00既分別甘
艾斯亞=柒
00=型
不過係我心目中始終奧丁先係主角
1.奧丁之名冇得輸
2.第1部變形LBX又冇得輸
3. 可以一挑幾都仲係冇得輸
4.有後繼機又係冇得輸
甘多主角威能仲唔係主角?
回復 6# hazeshadow
係咩
我覺得EXIA都唔錯啊 輕巧 未來感(核心)…
我反而唔太中意00 佢一開始仲得 後尾越搞越大舊…

BTW所有人都唔記得奧丁比Deed爆咗兩次呢個事實!?
師兄請問你隻藍色點溝出黎?細佬想學下野
gingsi 發表於 19-3-2013 05:53 PM

好簡單光面黑 之後銀色之後透明藍 , 但一定要噴,唔可以手油
回復  hazeshadow
係咩
我覺得EXIA都唔錯啊 輕巧 未來感(核心)…
我反而唔太中意00 佢一開始仲得 後尾越 ...
ThomsonTakHing 發表於 19-3-2013 11:38 PM

係阪用得廢姐
你睇佢比部電腦控都可以一挑三就知佢屈啦