Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] transformers generation Whirl 我很醜,但我是正義。

老婆既禮物,雖然初時佢都話我儲咁多隻classic系列中最醜既一隻,但最後都係買左^^
依個角色亦係當年變形金剛囉人地卡通”無敵三合一”既2號機(係咪呢?)角色版權而創造出來,而1號機正廠都已經發表就出售~但價錢好似唔平~
話時話Whirl卡通到印象中唔多見過。
IDW漫畫比較少睇,有出錯麻煩修正^^第一次出簡評,多多指教^^

盒面

盒背

武器可以話係classic中較多,感覺上有少少似聖鬥士既天秤座,供給伙伴之用~
手鉗位連動,變形唔太難~可動唔差,腳就差少少,眼部都係透明色。

竟然要貼貼紙,除左近排既大力士真係未諗過會咁…-.-

直昇機,可以話最靚既模式^^

機身底部

半機械人模式,相信都係因為當年卡通"無敵三合一"而設

機械人模式個人覺得比預期差,腳方面點都係有dd問題,不能"咬"後,咁佢又點步行既呢?
但佢個盒原圖又真係咁個喎…

youtube到有外國朋友介紹咁做,唔知大家點睇~^^

偷膠係依個系列到當然正常,開盒時我一見到咁樣偷膠法就係到諗:會唔會好似上次skids咁左右腳調轉左…試過調轉,但係唔可行^^

如果儲開classic同TF fans 大家可以買來玩下,當儲下角色就算喇。
:love:支持下先
e個真係幾有以前部卡通的feel,而且人形同直升機型態也造得不錯,好有興趣
補充一下,以前套卡通叫"三一無敵"才正確(日本叫"特裝機兵")
原來叫三一無敵,唔怪得上網搵唔到啦:42:
thx~~
呢隻貼貼紙我反而覺得孩之寶好貼心. 我而俾大家當三一無敵玩, 唔駛有個博派 Logo 阻住.
都0岩既^^
近排睇官方下次出個隻Roadbuster(三一無敵1號機)都好似係貼紙形式出^^