Toysdaily 玩具日報

查看: 4866|回復: 16

[詢問] 白無垢 隻初音

小弟近日在C3發現呢隻「真品」
但買不到....在YAHOO拍賣又被炒家炒到$8XX...買唔洛手....
唔知邊到有得買呢???
小弟近日在C3發現呢隻「真品」
但買不到....在YAHOO拍賣又被炒家炒到$8XX...買唔洛手....
唔知邊到有得買 ...
hkopenc1807 發表於 17-3-2013 07:26 PM

等六月web版吧啦
想問下今次c3的雪初音有100隻定300隻
回復 3# annieannie
小弟個人認為問黎其實都冇咩意思:oh:
賣哂就係賣哂:56:
我第二日去睇係售罄,
去過其帖子睇回覆有師兄話第一日已經售罄。
依家疊埋心水等WEB版。
最後:純個人意見,不喜勿插
有幾多隻真的不知道,但根據過往的經驗,web版的雪初音會比會場版的品質比較差,上年的雪初音2012就是個慘劇…{:1_225:}。結果要攪到補件才勉強平息(事實上對fans來說是不能磨滅的傷口…):70:。現在旺角仍有很多死貨賤價不能賣,但網上仍有2012的會場版高價有人問:no:。今年亦有傳web版的紙盒會有所不同。不是會場版的豪華紙盒裝,反而用返一般有膠窗黏土盒。有還有沒有問題就要等6月先知。:sad:

$800的確貴了點…但過往的會場版雪初音都是這個價…。只是覺得香港C3會場版都這個價實在有點…:cool:
回復 5# nis1111
傳聞用返一般紙盒:50:
OH NO!不是吧...
WEB版黎講,好似係淨係2012雪初音先差到癲:70:
WEB版2011雪初音正常,冇咩問題。
再黎多獲既話,GSC實收得皮。
回復  nis1111
傳聞用返一般紙盒
OH NO!不是吧...
WEB版黎講,好似係淨係2012雪初音先差到癲
...
Akira0302 發表於 18-3-2013 12:01 PM

暫時只係傳聞,無人確定到。點都要到六月先知。:ar:

不過這個豪華紙盒,點睇都成本貴D。但用返舊版紙盒都未必係壞事,因為豪華紙盒跟本無可能驗貨。中SAD貨只好E-MAIL去奸笑社啦!:42:
話唔定好似賽車初音2011咁,加個B字係後面當第二隻架!:DD
另外聽D老手講,過往WEB版真係有少少唔同,不過唔係專家的我,而且唔係將兩隻拍埋會比較難分出。:38:

回復 7# nis1111
都係既,起碼可以驗貨。
加個B字當第二隻屈機佐D喎:@
回復 8# nis1111

正正常常、冇咩問題既話,唔太介意。
少少分別就冇咩所謂都接受到。
係去到2012雪初音既果種程度就不能接受。
其實我隻2012無乜問題,最多顏色唔同咗少少,不過顏色係好主觀既。個鏟同咪座接合住亦無問題,所以反而多咗套補件,我仲開心咗。

頭先上網睇白無垢既拍賣情況,發現$800以下的已沽清…香港真係多有錢人…{:1_229:}
回復 9# Akira0302
今次c3買唔到,可以趁清明假期去廣州動漫節,也有白無垢會場貨,4月3至5日,每日限售一百隻{:1_208:}
不過會場行貨都炒至8xx,真係幾厲害{:1_200:}
如果web版真係換盒,九成會加'b',以証視聽:36:

回復 11# sze0987

要到清明假期廣州動漫節先有
好搖遠{:1_229:}
回復 4# Akira0302

我知是沒什麼意思:oh:

但是都是很想知下
難得海外有雪初音賣

臺灣大陸都有300隻 點解香港這麼少:56:
回復 13# annieannie
黏土人係香港唔算大路野,加上以人口計算,内地十三億同胞只放三百隻,香港只有七百萬人有一百隻算係咁{:1_203:}
大大唔使失望,今次白無垢web版對於奸笑社來講不容有失,否則真係信譽破產:47:
所以還是望梅止渴吧:64:
回復 14# sze0987
佢再黎多次整到一獲粥咁,
奸笑真係唔洗做,收得皮。
睇圖對小弟黎講只會係更加想快要。
所以我唔會去搵圖睇。
當冇睇過圖:p