Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 神話系列全制霸 - 2008年魂限黑盒冥白羊座 - 教皇薛安登場!!!!! (已加入神櫃照)

就如同ray文大說的
聖衣是個無底坑
把我的熱情給磨光了
所以就全出清
看同好的展示過癮就好
tamiomonkey 發表於 19-3-2013 06:39 PM

有d可惜呢ching...........不過相信呢個深坑都仍然會有不小大大會繼續奉陪到底........繼續燃燒小宇宙呀.......{:1_209:}
其實閣位大大有冇覺得星矢玩具係要細件先好(可能小弟真係最有感情既玩具),因為小弟细细個小學生 ...
rention929 發表於 19-3-2013 06:50 PM

同意呢, 其實玩就一定細嘅好玩, 12吋係擺放及觀賞用途最正~{:1_197:}
好壮观啊,冥衣比起黄金圣衣更有一种别样的华丽
greeedooo 發表於 19-3-2013 09:11 PM

冇錯, 冥衣確實能帶比人一種神秘特別嘅感覺~:78:
好想認識他,不如我地搞下網聚約出來交個朋友吧
聖鬥士JACK 發表於 19-3-2013 09:46 PM

我都估到jack一定會有興趣認識呢............:71:
我都覺舊嘅星矢玩具好好玩
聖鬥士JACK 發表於 19-3-2013 09:47 PM

直頭開正你果範呀..........:73:
我贪心D, 我要埋冰河水瓶圣衣, 咁我可以玩皇级海皇最后一幕情景
wingsiu 發表於 19-3-2013 10:24 PM

一d都唔貪心, 其實我想佢出埋5子都唔怕........:oh:
其實閣位大大有冇覺得星矢玩具係要細件先好(可能小弟真係最有感情既玩具),因為小弟细细個小學生 ...
rention929 發表於 19-3-2013 06:50 PM

有,其實越大隻就越難拿上手玩。

12吋的優勢是更仔細,更有氣勢。 所以HT大部份都係12吋

本來12吋的大少,仔細度同可動係有最好的平衡。可惜皇級做不到

原因有幾個,一來星矢本身是2D卡通,本身唔可以用甚麼皮樓,鞋等等來顯得細緻。

咁自然放在聖衣身上,但外加的花紋,很容易讓老Fans覺得失去原著味道,得不償失。

另一個原因,是頭雕。

12吋的賣點是真人頭雕,但係星矢是卡通,無得從雕工感受到那份價值。

最可惡是我睇過海皇的面相,對眼像是貼上去的,連神話放大版都不如(感覺上)

就算做到神話放大版,在依家的12吋技術上,是會比下去的。

其望Bandai會用做3-CPO的心機,放在未出的皇級吧。

我不是說皇級沒有誠意,其實那些腳關節,加上花紋,海皇用返鐵等等,都有擺心機,但這些心機不容易睇到或令已有神話的人心動。
有,其實越大隻就越難拿上手玩。

12吋的優勢是更仔細,更有氣勢。 所以HT大部份都係12吋

本 ...
mushroom 發表於 20-3-2013 10:02 AM

希望真的如你所願廠方可以改善得更好啦..........:D仲有就係出埋隻皇級天秤比我呀......:sad:
希望真的如你所願廠方可以改善得更好啦..........仲有就係出埋隻皇級天秤比我呀......
ray文 發表於 20-3-2013 10:31 AM

坦白講............................好難

因為經過兩次反應不佳,好難令Bandai覺得放在星矢12吋市場,好過放在星戰或Bunny等.....

要做唔係唔得............不過睇Bandai覺得值唔值

頭雕再做靚些,同埋好似HT出城市獵人咁,有埋Q版樣,當然唔係配聖衣

係配真人便服,唔好係之前那套便服放大那隻............係HT那類。

加埋個聖衣箱就一流。呢個package咪多人買law......(可能)

但價錢可能要3000...............
坦白講............................好難

因為經過兩次反應不佳,好難令Bandai覺得放在星矢12 ...
mushroom 發表於 20-3-2013 10:41 AM

我要天秤呀................:63:
我要天秤呀................
ray文 發表於 20-3-2013 10:43 AM

天秤同水瓶都會出吧...............
天秤同水瓶都會出吧...............
mushroom 發表於 20-3-2013 11:34 AM

一定出, 一定出......................{:1_226:}
回復 131# 聖鬥士JACK

我諗我朋友唔會出嚟聚會因他超怕羞及費事比人叫佢做宅男,而最大原因係小弟已經好幾年沒見他了,失敗(朋友耐咗唔揾,真係會自然消失架)
現時點之前有賣.....3皮定5皮左右
mushroom 發表於 19-3-2013 05:04 PM

呢個價錢有幾多個會買...
如果1:1我可能有興趣...
in's有呀............
ray文 發表於 19-3-2013 05:57 PM

toysxxxx ???