Toysdaily 玩具日報

查看: 7154|回復: 13

[個人收藏] 別人選購Ba叔﹐我置新蘭保 --- Rambo 自組 (p1 加圖及復修)

(晤知點解之前有師兄話見晤到圖﹐轉了另一個photo provider... 試試看......
小弟平時好小出post﹐若然再死圖﹐請有心的師兄代為出手﹗ 感謝)
:(

此刻人人正在討論 Expendibles 的 Barney Ross 之際﹐我反而自組了我的另一個童年英雄........

當史泰龍仍未變成「Ba叔」的那個年代.......

第一滴血》(The First Blood, 1982)﹐以越戰軍人回到美國後被岐視的主題電影。
由當年的首席動作巨星史泰龍主演﹐亦由于片中男主角的名字,该影片也被翻译为「蘭保」(Rambo)。
之后又拍摄了几部续编,都称之为「蘭保」系列。

Hot Toys 早年曾經出過幾款以Rambo 為造型的人偶﹐但已經成為天價的神物。
最近見到這個以《第一滴血續集》的頭雕﹐馬上入手自組.......

配上 ACI 既 ball day.... 再加上幾件signature 兵器﹐
昔日獨闖敵陣﹐以一敵百既悲劇英雄﹐立即重現﹗﹗﹗﹗ :love:

頭雕似乎重製 Hot Toys 既 Rambo III﹐不過上色相當不俗。
我自己就好滿意﹐好開心
:)

冷峻的殺人機器

Rambo, "I can't get it out of my head. A dream of seven years.
Everyday I have this. And sometimes I wake up and I don't know where I am.
I don't talk to anybody.
Sometimes a day - a week. I can't put it out of my mind".

最後放張清楚無色差既圖﹐有心既師兄可以參考一下
頭雕跟素體有點色差﹐個人覺得可以接受。

謝謝各位觀賞﹐圖傷眼勿怪﹗

新加「赤(膊)龍」龍 =)

站著﹐就是最佳的作戰狀態﹗

射箭形態

謝謝各位

小弟個人意見,比少少錢買新版aci既body較師兄呢個body好,輕微色差一定有,同埋第一滴血時期既龍哥,扎實得黎唔大隻,new aci body係比較合適,同埋上色都靚左好多
Ching, can't see the photos :-(:63:
睇得出樓主對龍哥有愛{:2_268:}H記唔出住{:2_271:}自己自組,讚{:2_265:}
师兄可否拍几张露上半身肌肉的?
Can't see the picture...
我都係用呢個頭雕配ACIbody,頭髮長度啱啱好,很夾!:35:
把弓与箭好正,現在很難找到吧?!{:1_197:}
此刻人人正在討論 Expendibles 的 Barney Ross 之際﹐我反而自組了我的另一個童年英雄........

當史泰 ...
siulobo 發表於 6-3-2013 12:58 PM

自組得好正呀!:71:
請問樓主可否pm小弟價錢同地點呢?
回復 2# adqaad

adqaad﹕  謝謝提點﹐等我入個新ACI body 試下先  =)
回復 5# 沙展

已經追加﹐多謝捧場
    :p
回復 7# Spartan113

Spartan113 : 你都有自組﹖等待你的美圖
這個Rambo 頭雕真係幾好架。
回復 8# neoneo

我其實在網上入既﹐以前係佳旺見過。
小弟平時好小出post﹐希望晤好再死圖.....
其他師兄能夠看到嗎﹖
我嫌呢個頭面相太長無入手。{:1_216:}