Toysdaily 玩具日報

查看: 12078|回復: 18

[玩具攝影] 94年產物~機動武者大鋼~

前陣子在屯門尋獲,仲要只係賣$1X0,雖然我唔知個價是否合理

但就我個人而言,見到呢d咁正個古董,本能反應使我立即在銀包拿去比錢了:shy:

畢竟呢d舊物真係買少見少~!!

廢話少講,去圖~!!!

由於小弟比較懶,所以就無整做呢個形態啦=w=

呢d就真係叫BB戰士啦XD

其實部野真係幾大部,我以為我之前砌果隻SRX叫大隻架啦,原來呢隻仲大,

老媽子在我砌完之後幫其起了一個好霸氣的名字-「大舊衰」,囧

後感:呢一隻野仲有好多野可以玩,例如兩隻手可以彈出黎,左手上面枝弓有可以彈出黎,都幾有創意

但唔知點解我發覺...近年來的SD都已經無再推出類似玩法,一尾得個「型」字

希望笨大將來都可以再將呢d元素加番入去啦~!!

多謝觀賞~!!:77:
好可野來!還有隻渣古!???
回復 2# 冬暖夏涼小恐龍

師兄識貨!:71:邪惡武者派系有隻紅色大粒渣古~希望將來有機會比我搵到啦!!
回復 1# 流雲風

Nice sharing, thanks
我相信是因為安全理由而不加入彈射設計.
子彈有機會射到眼睛, 子彈部件又容易遺失(射咗唔知去邊).
BB彈或飛彈遺失了還可以算數, 但如SD自護的雙手, 大鋼的拳頭等等遺失了就就不知怎算.
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
呢隻"大舊衰"令我聯想到隻國產呂布...
yes, this one is very good~~~~~~
呢隻"大舊衰"令我聯想到隻國產呂布...
hungrylam 發表於 3-3-2013 11:46 AM

= =大家都係咁"大舊"
頭像被屏蔽
我的烈火大綱
仲訓梗盒
回復 3# 流雲風

師兄澳門有呀,得閒過開泥去三角花園附近的兩間玩具鋪搵搵吧

尋日響社團見到魔殺驅
大鋼同霸道武者魔殺驅個封面可以合併
霸道武者魔殺驅既玩法都好多
這兩款模型我已經有N盒
其實最希望bandai出多d武者SDX
其實呢兩款而家仲易搵既,因為都翻出左幾次.
曾經有諗過將佢剪皮拆骨再加落MG骨度,因為佢可動度同外型其實仲可以正D的...
不過暫時都未實行,而家見到個POST又想玩