Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 大家怕唔怕d親戚朋友上黎自已屋企話要睇d Figure?

我玩12吋都超過十年,
咁耐以來連老婆都唔夠膽掂(除咗搬屋幫手打包)
不過有一次老婆個friend上嚟探佢,
見到個櫃入面有個葉問,二話不說開櫃拎出嚟!
好彩葉問腳板有攝石,攝住塊鐵片,攞唔到出嚟,
但係全屋嘅人靜哂...阿仔話佢咁耐都無試過掂佢哋...你...跟住大家望住我個雙有火嘅眼,
真係好靜...
之後直至食晚飯我都唔so佢,從此佢無再上過嚟...老婆知我憎佢唔會叫佢上嚟坐!                           
borisasf 發表於 1-3-2013 12:47 AM

:o  人情冷暖!!   {:1_225:}   何必了!!     :38:
我玩12吋都超過十年,
咁耐以來連老婆都唔夠膽掂(除咗搬屋幫手打包)
不過有一次老婆個friend上&#22 ...
borisasf 發表於 1-3-2013 12:47 AM

個FD不問自取,好PK啫!
有教養的話就問問主人家可不可拿來睇下。
一D修養都無{:1_225:}
入人屋企唔問都唔就打開人地櫃桶攞野... 合理嗎?{:1_237:}
我全部玻璃門都有鎖
無人可以開到
試過~肉都痛埋~無需多講..堅駡
小喇叭,我老婆個侄越叫越要攪,尤其係今日sat,借頭借路跟埋我外母上來,
我夠毒啦今次,我特登將D PS3既GAME,放響柜既當眼位,我老婆知D GAME比佢“店“實整花,所以會唔比佢“店“,但係我將個手制收響柜既某個位,連我老婆都唔知收響邊,等佢有得睇無得玩,我之前試過有一個SAT要OT,做到好晏,番到屋企見佢上左來都心知不妙,我見佢熄機係直接熄電源,有PS3既巴打都
知如果PS3要熄機,係長按PS制然後選擇“關掉主機電源“,如果直接熄電源,下一次開機時有可能會data lost同埋要修復一次。我當時都無出聲好克制架啦,當晚到我自己開機玩時除左要修復一次外,我之前玩one piece果Dsave無哂!!,而且手制係可以玩到無電!!!

之後每當佢上來,問我老婆可唔可以打機,我老婆實話:你問姑丈比唔比?
我一定答:打你個頭,金舖夠多金啦,你唔問下人攞唔攞得?

之後佢就再無問我啦,但我依然會收埋手制同收起條power cord,費事佢隔一排又故態復萌,有D野係時間淡化唔到架!!
小喇叭,我老婆個侄越叫越要攪,尤其係今日sat,借頭借路跟埋我外母上來,
我夠毒啦今次,我特登將D PS3既 ...
宮澤熹一 發表於 2-3-2013 11:51 AM

外甥仔黎我度玩, PS3我開埋機比佢, 望佢坐定定, 想攞Dfigure上手玩, 我老婆會同佢d外甥仔話: D野真係唔掂得, 我會比你姑長鬧死!
佢外甥連問都唔敢問我.
通常都唔會比佢地開DISPLAY櫃~
親戚朋友(無玩開玩具)都只會問你洗左幾錢,
然後笑你/說教..{:1_225:}
玩具就因為擺得好密
連攞出黎都麻煩,而且DISPLAY出黎大多都係模型
MB、GFF呢類我都係入箱多,所以好少俾人搞到

反而想講既,有次新年,阿媽既姨甥上黎(我唔當佢係表弟,因為佢麻X煩)
小弟只不過去廁所、我細佬係房打機,佢夠膽死搞我地部電腦
重要入到去REGISTRY果度搞黎搞去,大家明啦,呢D野搞一搞,隨時部機DOWN左
就咩都要再INSTALL過,當年佢都唔細,讀緊中學
我同我細佬事後同娘親講,佢再搞就唔好再上黎,唔志在阿姨果兩封利是
決絕d..........謝絕把玩.............:!