Toysdaily 玩具日報

查看: 21614|回復: 54

[分享討論] 大家怕唔怕d親戚朋友上黎自已屋企話要睇d Figure?

話說有親戚朋友上黎拜年,話要睇下d Figure,之後我求其借隻mk2比佢地睇,點知佢地玩得勁粗暴,又扭手扭腳咁:72:最後隻野散哂{:1_206:}

我心諗好彩隻mk2用黎粗玩,如果係其他個d珍貴少少比佢地玩爛都唔知要唔要佢地陪錢好,大家都知d 12吋關節幾易爛.....

各位玩具愛好者又點保護好自已d Figure?
回復 1# lawliettoo

試過幾次我都出事,{:2_293:}

以後真係唔借比人玩,自私都咁話:55:
睇就唔怕,唔好“店“囉!
我老婆個姪上親我度梗有D野發生;
“如果係其他個d珍貴少少比佢地玩爛都唔知要唔要佢地陪錢好...."呢句我本人比10萬個like呀!!
攪到我次次響公司知道佢會上我度而我又未放工果種心情真係....
我架1/144 worldscale前進號有船員失踪事件!你地知1/144 worldscale前進號同D船員有幾細架架啦,偏偏就係索柏同芬奇2位船員失踪!個帆又爛左!無左芬奇仲邊有船匠修理呀!SHIT!!
回復 1# lawliettoo

搬自房安全D.....
我會攞比佢睇,唔會比佢玩,試過一次個長輩話攞黎睇,之後係咁扭係咁屈,之後都怕怕~
睇就唔怕,唔好“店“囉!
我老婆個姪上親我度梗有D野發生;
“如果係其他個d珍貴少少比佢地玩爛都唔知要 ...
宮澤熹一 發表於 28-2-2013 07:36 PM

你講開唔見玩具

以前細個我有隻公仔超鍾意,有次個親戚細過我黎拜年,佢勁鍾意我隻公仔,我個日死都唔比佢,點知之後我老母同阿婆襯我返學個時將我公仔送鬼左比個親戚,個公仔係老豆買比我做聖誕禮物黎,結果我喊左幾個月.....

自始之後好怕比人睇我d收藏品/玩具.....
好在我冇親戚黎我度,不過如果朋友上黎我都係講明唔比掂, 爛一賠十 !

只可睇,不能掂!係冇問題!d人唔知得到手有幾難!唔會錫住,可奈開到口果d話要上嚟睇都唔方好嘢!而且賠錢唔係重點,而係物主都真而重之,你上嚟粗玩,想點?
回復 3# 宮澤熹一

我都試過,{:2_329:}

所以為了安心,我加個細鎖,{:2_327:}
通常我鎖房門……………
我會一開始話只是display,不是上手玩
啲細路無性的:blame:,啲屋企人又話比佢哋玩下無所謂{:1_224:}
眼看手勿動囉不過我D親友都大個晒唔會亂黎
眼看手勿動囉不過我D親友都大個晒唔會亂黎
FUXK OFF U KIDS!!!!!!!!!!!! {:1_224:}{:1_222:}{:1_196:}{:1_232:}