Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 大家怕唔怕d親戚朋友上黎自已屋企話要睇d Figure?

如果我处理我会打果个亲戚 细过有个亲戚整烂左我只玩具结果我连出李3脚对待他 自此他们来我家都不再敢搞我的东西
基本上自己D朋友都唔細,上到黎都唔會問都唔問就搞D公仔既,真係想拎上手睇下既都會問下我,所以朋友方面上到黎就冇咩問題。
至於D親戚如果帶埋班小魔怪上黎既話,我會先講明眼看手勿動,如果個親戚講咩俾個細路仔玩下囉之類既說話,我就真係會厚住面皮唔怕丑甘直接同D親戚報定隻公仔既炒價先,講明俾佢地D小魔怪整爛左就俾錢賠番隻,一場親戚都冇情講,等D親戚睇實佢地D小魔怪。:^
冇意冒犯,但係真係笑咗出嚟...建議開多d匿類post,等大家交流玩具之餘都可以抒泄下人哋郁你玩具但係冇當場發出來果d火∼!!!
啲細路無性的,啲屋企人又話比佢哋玩下無所謂
jerrytang617 發表於 28-2-2013 08:43 PM

講得好呀!!!!!:71:唔係啲細路,大人都係咁:time:唔儲開既點知我地呢啲玩玩具既人的心情丫:Q
我屋企人,重來都唔會攪我d玩具,包括仔女在內,因為佢地知道價錢,所以就算有親戚上黎,佢地都會叫d親戚唔好掂,只可以睇。
我試過一次畀屋企人仔女掉爛左。:47:
我試過一次畀屋企人仔女掉爛左。
@rtoo 發表於 1-3-2013 08:56 AM

邊隻 ? 點爛法 ? {:1_206:}

我會即場小佢 :42:
怕他們在海關前透露價錢多D:58:
記得好多年前有個大陸親戚同我講話佢D寶貝孫唔希罕會玩兩玩之後掟出街, 聽完我好平淡答佢:p我實掟番你D寶貝孫出街{:1_202:}{:1_232:},佢見我已經目露凶光:what:佢比我嚇親:cool:即刻喝住佢D寶貝唔好掂我D寶貝
回復 37# berndy1111

我個日唔係屋企,佢走入我房見到野就搵黎玩,我個櫃冇鎖好就出事。
我係日本旅行買既天空之城擺設。
小朋友去到人地屋企,可以咁無規距亂搞主人家 d 野,家教好極有數,不過就算你黑面甚至去到出言教訓,對住 d 咁有”家教”的父母,通常都是換來一句:「玩具之嘛!洗唔洗咁呀!?」
回復  berndy1111

我個日唔係屋企,佢走入我房見到野就搵黎玩,我個櫃冇鎖好就出事。
我係日本旅行買既 ...
@rtoo 發表於 1-3-2013 09:30 AM

真係慘, 下次小心d
一開始已經講明, D 野好貴, 只可睇,不能掂!
你講開唔見玩具

以前細個我有隻公仔超鍾意,有次個親戚細過我黎拜年,佢勁鍾意我隻公仔,我個 ...
lawliettoo 發表於 28-2-2013 07:44 PM

最憎呢d人, 鐘意咪自己買囉!!!!!!!!!!!!
一開始已經講明, D 野好貴, 只可睇,不能掂!
gekigoke 發表於 1-3-2013 10:21 AM

我d神話連自己都唔敢掂...
所以我整晒膠板圍住, 冇人掂得到, 除非你用暴力~