Toysdaily 玩具日報

查看: 13116|回復: 32

[玩具報告] 回憶最強變形超合金魂-GX34 Gunbuster

昨天在家中翻轉成間屋, 終於找回我個人認為出得最好既變形超合金魂-GX34 Gunbuster.

因為玩完隻SR Gunbuster 令我想起呢隻6, 7年前手入既合金.

合金魂有兩隻特製既手, 做出呢個POST.

勉強做到, 因為手臂都幾粗下.

附有主角的訓練機.

手拳都有精美印刷.

呢隻手掌是發射子彈, 子彈可以突出及收回手指內.

左肩上可收納斧頭及棒球, 右左肩上可收納布製盾.

原來合金魂都有呢件連發炮的配件, 當年玩都好似無裝過.

當然唔小得既自殘取出心臟既PART.

thanks for sharing, 當年買完之後砌成機械人就放左入櫃一直冇玩過

睇番原來咁多野玩,個手掌仲好正添!{:1_209:}

飛機編.

呢盒合金魂另一個最好玩既地方係飛機MODE, 我由機械人變番飛機都用左成半粒鐘, 因為太久無玩, 又怕整爛, 好小心地變形.

先來一號機, 機尾手部位置變左很久, 下面外加一塊板裝極都唔貼, 睇左幾次圖先惦.

正面.

尾部.

一號機要外加3年PARTS, 底一塊及左右手臂各一件.

跟住是2號機, 最令我驚喜為腳部變形, 個機頭可完全變成腳板, 好利害.

正面.

2號機引擎位置是用來與1號機合體連接.

2號機有輪, 1號機沒有. 2號機只要加一塊外加PART在機面.

2機完成度很高.

升空狀態, 原本想放在專用台.................

後記:

此合金魂是一隻好好好...................的合金魂, 話說當年無打算入, 因為我對GUNBUSTER無咩認識, 不過見佢有變形合體, 都入左手.

玩後真係要狂讚, 變形好完美, 另一要彈係佢變成機械人後, 企響到會不太穩定.

武器多到玩唔曬, 同而家D SR Gunbuster 比.........................(雖然唔應該比).

希望下一隻太空保衛者有進一步供報, 保存合金魂呢個系列.
其實我覺得 GUNBUSTER 既 變形合體 設計只可以講, 數一數2 好. 個人覺得, 超獸 同 傳說巨神, 比佢更 好玩 ... :67:
真心好物....有heart有heart...:77:變型系統嘆為觀止
勁wor馬兄, 咁都比你搵返出嚟玩..............正~{:1_219:}
交叉手要除手甲先靚嫁, 你有冇睇清楚說明書?:36:
呢隻返出的話一定勁過重高
SOC Gunbuster is so awesome. :love:
呢隻係好嘢, 當年唔知係乜但變形同手腳電橎唔使換件驚為天人, 買咗後讚不絕口, 發射台+勁多武器畫龍點睛, 我覺GX34 同GX13 最好, GX36次之, GX40, GX60再次之, SOC中超有誠意超水準之作
除手甲.....................ARE U SERIOUS????

手甲除左咪無左甲...............{:1_206:}

交叉手要除手甲先靚嫁, 你有冇睇清楚說明書?
Noctilux 發表於 25-2-2013 12:38 PM
自己個人覺得都係佢最正....
由2架飛機變變變變變扭扭扭扭扭屈屈屈屈屈...竟然可以變左個機械人出黎:47:
其次係龍捲變隻馬又係屈機..(不過好似唔係完全變形..唔記得..好耐冇玩)
超獸都正...但始終分幾隻變再合...減低左難度
其实34最大败笔就是身高 没几个月推出36巨神居然比钢巴斯塔高整整一个头还多 严重不符合原著
除手甲.....................ARE U SERIOUS????

手甲除左咪無左甲...............
馬仔 發表於 25-2-2013 17:19

淨係除內側手甲, 就可以交差手靚D架啦.

手甲除左咪無左甲...............
馬仔 發表於 25-2-2013 05:19 PM

对,说明书是这样说的。