Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (負能量post) 高達的悲觀世界

YES! G3 還有朋友,
或者那些朋友會幫佢噴返原色, 或者送件靚衫給G3呢?!
又或者幫他欣賞自己其實灰色都好型仔, 返而個個高達都是白藍黃紅, 沒什麼特別.
一個思想悲觀的人極需要朋友的支持, 接納, 鼓勵及無限的忍耐!
YES! G3 還有朋友,
或者那些朋友會幫佢噴返原色, 或者送件靚衫給G3呢?!
又或者幫他欣賞自己其實灰色都好型 ...
4mm 發表於 27-2-2013 11:26 AM

得到大大你啓發, 剛好我也有原色的高達emia, 我想之後會作一個正能量的續集, 到時出post時再私下pm多謝你意見~~
G3你放心, 還有seed系一眾有PS裝甲的高達陪你喔:DD
G3高達你並不孤單,因為最少有Z-plus C1同Delta-plus都係灰色…
看來好多人都好鼓勵G-3呢! :)
G-3 加油呀!!
看來好多人都好鼓勵G-3呢!
G-3 加油呀!!
4mm 發表於 27-2-2013 10:59 PM

G3: 謝謝你~~
(不是指你啊)
G3你放心, 還有seed系一眾有PS裝甲的高達陪你喔
手榴蛋包飯 發表於 27-2-2013 05:59 PM

00入面好像也有個O-GUNDAM?
G3高達你並不孤單,因為最少有Z-plus C1同Delta-plus都係灰色…
太陽之牙 發表於 27-2-2013 07:54 PM

真係差不多每個GUNDAM都有灰色系列, 不愁沒有題材呢~~
(不是指你啊)
cliffordchan107 發表於 27-2-2013 11:03 PM

(不是指你啊) <--- 不明白這句的意思.
(不是指你啊)
4mm 發表於 28-2-2013 07:51 PM

對不起, 搞了個爛GAG,
因為RIDER AGITO又有一個叫G3,
召喚錯出來了~~
無睇! 所以唔知! 真不好意思!
無睇! 所以唔知! 真不好意思!
4mm 發表於 5-3-2013 12:56 PM

不關你事, 我還要多謝你給我的意見,
我想遲些應會拍一個快樂的下集~~
其實本來有些後記的, 不過怕太長氣所以省略了,
簡單說, 有些本質的問題, 不是改變心態就能改變了 ...
cliffordchan107 發表於 25-2-2013 12:57 PM

有料到,Clifford兄…………
有料到,Clifford兄…………
hehemimi 發表於 6-3-2013 01:41 PM

不過經版友4mm的啟發, 又有一些另外的想法, 可能會加在下集中,
(如有的話, 因為我還有一隻原色rx-78-2, 可以代表樂觀的一面)
[quote]不過經版友4mm的啟發, 又有一些另外的想法, 可能會加在下集中,
(如有的話, 因為我還有一隻原色 ...
cliffordchan107 發表於 6-3-2013 01:58 PM [/quote

期待下集 :handshake: