Toysdaily 玩具日報

樓主: cliffordchan107

[劇場創作] (負能量post) 高達的悲觀世界

哈哈~ 这与熊猫永远拍不到彩色照一样悲哀~  {:1_198:}
有趣有趣....我見到....囡囡來潮:46:
OH NO
我重以為係深紅色,點知係深藍色:time:
佢地係MIA?
Viper 發表於 24-2-2013 08:40 PM

是mia之後的emia來的, 部份比舊mia多了些舊化色彩, 其他大致一樣,
其中emia rx-78-2 gundam和百式值得推薦~~
哈哈~ 这与熊猫永远拍不到彩色照一样悲哀~
S.White 發表於 25-2-2013 12:57 AM

看來panda更慘呢, 因為g3身上其實還有少許紅,藍,黃~~
也不算是一片死灰~~
有趣有趣....我見到....囡囡來潮
老文 發表於 25-2-2013 09:04 AM

那些其實是我鼻血來的, 沾污了令老文兄你看錯不好意, hehe~~
回復 21# cliffordchan107

你的鼻血...射程很遠:46:
OH NO
我重以為係深紅色,點知係深藍色
chlycab 發表於 25-2-2013 09:26 AM

細看一下應是PE褲來的~~
(題外話: 細個總不明白, 同是PE褲, 為什麽女裝總比男裝造得短?)
回復  cliffordchan107

你的鼻血...射程很遠
老文 發表於 25-2-2013 12:38 PM

話唔定我個鼻'控'得好埋.......死人老文, 又累我亂講野了~~
其實好有正能量喔~只有自己同世界唔同,幾驚喜你話係咪..{:1_213:}
其實好有正能量喔~只有自己同世界唔同,幾驚喜你話係咪..
love17173 發表於 25-2-2013 12:46 PM

其實本來有些後記的, 不過怕太長氣所以省略了,
簡單說, 有些本質的問題, 不是改變心態就能改變了現實,
[一舊屎, 就算包裝得多美麗, 抱著多美味的心態,
吃的時候, 仍然是臭的!]
就是想表達這個意思.
Good story!!~~  Support!!~~~
回復 26# cliffordchan107

哦~~~~~你講"天下畫集"...我記得肥良有咁講過{:1_203:}
回復  cliffordchan107

哦~~~~~你講"天下畫集"...我記得肥良有咁講過
老文 發表於 25-2-2013 01:26 PM

我曾經都係'良粉'來的, 除了漫畫, 每篇專欄我都入晒腦,
個段可能潛移默化學咗佢d口吻, hehe~~
回復 29# cliffordchan107

我果時都係"良粉"..最愛黑豹列傳..同埋海虎123