Toysdaily 玩具日報

查看: 17098|回復: 60

[玩具攝影] ∅ 新機試影 ∅ War Machine ∅

∅ 新機試影 ∅ War Machine ∅

繼續攝影練習. 今次仍然揀黑灰色的FIGURE來試相, 希望搵到最佳SETTING.

講番隻WM, 整體完成度非常高, 個人極之喜愛. 無論身型, 比例, 重量感同上色都係HT舊作中上上之選.

不足之處是雙眼燈光不足, 開一分鐘左右就自動變暗, 小弟已經自行加左銀色反光紙加強透出嚟嘅紅光, 但有少量相片仍然不夠光....

有不少帥兄狠插HT IRONMAN不能出掌, 但其實用附上的不可動軟膠手掌還是可以好有型地出掌的, 問題係究竟有無心去試而已.

各位帥兄, 請請~

沙發...................................:$:$

打返多d柔光...即刻出番晒來..:handshake::handshake:
(果然百微影玩具好過支 kit len)

睇來上次你set 燈太強光問題:78: (我估jack...:64:)

cat cat 絕對係有器材又有技術之人...我諗冇人唔認同:71: ( 呢句係我講的 :67:...)
Cat兄D圖 愈來愈正!!
BTW, 恭喜有新機玩:35:
高清無敵山呀:63:
好機好鏡好功夫:$
高清無敵山呀
好機好鏡好功夫
Oldcat 發表於 19-2-2013 02:27 PM

:74: old cat .............係咪好痕呢...

你都可以出高清無敵老山架:$

當比個機會我沙發下你post  ...:78:
Woo,...great photo shooting my friend:46:. Absolutely stunning.:71:

100% support
old cat .............係咪好痕呢...

你都可以出高清無敵老山架

當比個機會我沙發下你 ...
滴滴仔 發表於 19-2-2013 02:31 PM

鳴呀! 在下無C 記兵器架, 只有N 記, 同小索記, 無法練成神功 :63:
呢隻WM出得係正, 比例正過幾款Iron Man好多, 唔知Iron Man 3會唔會借勢出翻隻WM2.0?  如果係唔該今次出翻個似Don Cheadle 既黑人樣.:64:
我仲以為係我問題,隻眼紅色唔夠光
原來大家都有同樣問題
Mark 3 + 100 Marco ..........so rich ................:63:
沙發...................................

打返多d柔光...即刻出番晒來..:hands ...
滴滴仔 發表於 19-2-2013 02:16 PM

上次批相係用超級簡易燈光,兩支強力led係後方,再加一支枱粒,無開棚無柔光,主要係想試下偷偷時間影figure可以有咩質素。:64:

結論係,要靚,都係乖乖開棚把啦.....
沙發...................................

打返多d柔光...即刻出番晒來..:hands ...
滴滴仔 發表於 19-2-2013 02:16 PM

其實一月分時用舊機加支18-55外拍3a囡囡才是小弟近月最滿意的相,器材其實真係輔助品。:64:

http://toysdaily.com/discuz/thread-200578-1-1.html
war machine 的確係好物, 的確我都會拎出黎模下
Cat兄D圖 愈來愈正!!
BTW, 恭喜有新機玩
甘大滋 發表於 19-2-2013 02:19 PM

多謝師兄讚賞。:$

新機其實係用嚟影貓女嘅(對老虎口吻)

不過真係心思思左好耐,最近落價加上瘋宅有回贈至的起心肝死就死。
高清無敵山呀
好機好鏡好功夫
Oldcat 發表於 19-2-2013 02:27 PM

多謝老貓大支持先!:$

其實....咩係無敵山呀?