Toysdaily 玩具日報

[Medicom] [MEDICOM] 『一生愛紫』.初號機

回復 40#

你都有道理,但係你問下駛唔駛成隻整先,定係可以拆頭換頭就可以。
第一張圖是下巴墨線出界,很小事,但很影響全隻觀感....
第二張圖看到了吧,不用多說.. ...
neo.L 發表於 17-2-2013 11:53 PM

sorry.. can't spot any problem in the 2nd photo....please advise....:cool:
sorry.. can't spot any problem in the 2nd photo....please advise....
jerrytang617 發表於 18-2-2013 12:33 AM

請看手臂上的字!:69:
第一張圖是下巴墨線出界,很小事,但很影響全隻觀感....
第二張圖看到了吧,不用多說.. ...
neo.L 發表於 17-2-2013 11:53 PM

感謝NEO.L兄:64:

第一張讓我想到當初買過JOJO SBR齊貝利,嘴巴畫出來..記得可以拿...忘記甚麼東西的溶劑塗掉,不過要小心就是,擦太深會把下巴底色都弄掉

第二張完全嚴重...:53:

第三張我有看到那個水口,不過我收到可能就算了.....

不過QC確實說不上好......光手臂上那轉印轉成這樣就鳥掉了...拿到FEEL真的很不好,要是我也沒心情搞開箱...這種心情完全能理解:80:

NEO.L兄真的要感緊拿去換:67:

PS:不過M記我換過兩次,KUUGA換了半年:53:
....天氣預報少個固定件,這次好多∼換了2個月:55:

另外樓上師兄有人牙齒都斷掉了....初号機還沒跑過就先摔倒???
拿去換啦....這很嚴重耶:70:
請看手臂上的字!
Keroro軍曹 發表於 18-2-2013 12:43 AM

看見了,小弟也馬上檢驗下自己隻初號機:55:
感謝NEO.L兄

第一張讓我想到當初買過JOJO SBR齊貝利,嘴巴畫出來..記得可以拿...忘記甚麼東西的溶 ...
lydiamomo0903 發表於 18-2-2013 12:59 AM

其實最重點你們看不到,左腳關節是不能動的......
其實最重點你們看不到,左腳關節是不能動的......
neo.L 發表於 18-2-2013 01:05 AM

我只覺得左腳關節很怪...很像脫臼.....
Thank god!, I don't have the problem you got. just some coloring issue at soem place not easy to see.

我隻左腳果個大脾連住身個關節位都有啲問題,果個位皮衫下應該本身有件底底,有啲谷起同厚身啲⋯依架摸到得右邊有,左邊好似無左甘⋯

其實沈線位我試左可㧣得走了⋯
回復 37#

嘩!牙骹位斷左不在話下......
啲色上到好似食完o野冇抺嘴咁:69:

多得咁多位C兄報sad睇完真係解o左唔少毒:78:
EVA 機械設定係 山下いくと,貞本義行係人物設定。

回復  Gainax
lull 發表於 18-2-2013 12:11 AM

師兄你麻煩睇睇我講咩先,我唔係講緊動畫設定

我係講緊貞本義行漫畫版本既初號機
我隻左腳果個大脾連住身個關節位都有啲問題,果個位皮衫下應該本身有件底底,有啲谷起同厚身&# ...
takeshi 發表於 18-2-2013 01:46 AM

Can you advice how you clean it up? Many thanks!
回復  kongtat

你個隻關節係咪緊?
@rtoo 發表於 17-2-2013 02:04 PM

係有少少緊, 但OK!
年頭,年尾太多牌子出,好彩miss呢隻!!
遲訂, 仲未收到 call....