Toysdaily 玩具日報

[Medicom] [MEDICOM] 『一生愛紫』.初號機

呢隻正,不過等暴走紫橙!!
oscaryiu 發表於 17/2/2013 13:03

Already released in WF 2013 version but 3k?

I want to buy this limited but I fear of the broken shoulders and hips.
Still thinking.......too many medicom figures broke after times.
:71::71:師兄,架初號機入得好!!
回復 15# Gainax

絕對有同一感覺,我好喜歡初號機外形,特別係新版窄膊情有獨鍾,不過空間有限都要盡量忍手。
回復 17# EDMONDLUN

師兄你近排等緊邊張單?
造型絕對無可挑替的
整個體型尤其頭雕還原的實在非常到位
不過QC部份看很多圖ㄧ直看不來哪裡爛?:31:
感謝樓主分享,睇完中毒有D想買,但一唸到medicom和價錢就卻步。
造型絕對無可挑替的
整個體型尤其頭雕還原的實在非常到位
不過QC部份看很多圖ㄧ直看不來哪裡爛?
lydiamomo0903 發表於 17-2-2013 05:37 PM

唔係誇張,樓主呢隻比我好太多,我唔想開個POST話我中SAD,之後又拎去換咁多餘,但你真心想睇我一陣就影幾張你睇......
回復 22# neo.L

如果真係出事,你係搵超記,佢地應該會幫你跟進,你嘗試問返你間鋪頭。我其實唔係完美主義者,唔係顯眼地方就算,呢d咁完美級 figure,我要求一定會高一點點,係人之常情。
唔係誇張,樓主呢隻比我好太多,我唔想開個POST話我中SAD,之後又拎去換咁多餘,但你真心想睇我一陣就 ...
neo.L 發表於 17-2-2013 06:37 PM

哈∼我其實真的滿想看,不過我也相信大大說得
不嫌麻煩的話可以照下瞧瞧
小弟的下週二到貨,看來去店裡拿貨時要好好的check了
在此先謝過:64:
回復 19# @rtoo
JOKER,BLACK WIDOW,THOR.......:63:
回復 25# EDMONDLUN

嘩∼你都幾遲下喎張單。
回復 26# @rtoo
係呀........:(
遲玩,冇計.......:$
回復  neo.L

如果真係出事,你係搵超記,佢地應該會幫你跟進,你嘗試問返你間鋪頭。我其實唔係完美主義 ...
@rtoo 發表於 17-2-2013 06:46 PM

我就係唔想好似攪事咁,但事實上隻野真係一般,而有師兄想睇,我先會想比佢睇吓,所以我唔會開貼,會借用師兄呢度......
回復 24# lydiamomo0903

注意盒是用膠紙痴死的。
哈∼我其實真的滿想看,不過我也相信大大說得
不嫌麻煩的話可以照下瞧瞧
小弟的下週二到貨,看來去店裡拿 ...
lydiamomo0903 發表於 17-2-2013 06:48 PM

大家都是愛EVA之人,當然方便...
等我,正在開工,回到家時便影....(可能要12點)