Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Ironman 3 電影今天上映! 之 熱烈期待! 歡迎觀後感(含劇透) 3.75玩具無無聊亂入!

頭像被屏蔽
多餘啦,做左關節,做得靚d,細路就唔玩得嗎?

大電影系列,你唔買大把人買,佢先唔會理你班高要求用 ...
李露MEI 發表於 24-3-2013 08:34 PM

只能說,近十年我們都被鞋記寵壞了!

今次Ironman 3 跌出我們最低的合理期望!
頭像被屏蔽
回復  無明:

應該是,我們習慣了孩記的算爆態度,一不留神,佢又俾驚喜俾大家~
李露MEI 發表於 25-3-2013 11:29 PM

02年蜘蛛俠電影6吋的高可動同精細,03年Hulk Movie, 05年 Starwar Ep3一直下來幾年都保持一定進步,08年Indiana Jones電影 一出出左幾代的3.75人物,

我地都見"唔"到像今次IM3的直立人間,

到近幾年Im2,Thor, CA 等的375模造了我們對孩佬的合理期望。

今次Ironman 3 跌出我們最低的合理期望!

今年遇上的"驚喜",好彩唔使我地埋單。

條數咁大鑊,等孩佬自己找好了。

冇人比錢買,佢張單边个埋?

目前為止,冇見過有人post過分享,銷路可想而知。

不過如果有ching入左,唔好介意上來分享一下,我係唔會笑你的。(真心)
[quote]回復  無明:

應該是,我們習慣了孩記的算爆態度,一不留神,佢又俾驚喜俾大家~
李露MEI 發表於 ...
無明: 發表於 26-3-2013 12:37 AM

再三強調 "驚喜"絕不是今年才出現, 上年的AVENGERS已經開始了, 跟手的THOR2一樣是驚喜不絕, 3.75"MOVIE系列不用再理會了!
無無聊聊爬晒咁多頁文.

其實,咁多理論都係假,亦無需推上太道德層面.
岩玩咪買囉,唔岩玩都可以鬧佢出垃圾然後算數囉
人人要求唔同,老老實實我小朋友果陣已經嫌果D硬直野架喇.
所以細個無買玩具,大個見技術進步先入坑

反正電影一定會睇,岩儲既都會儲.

咸魚青菜各有所愛,呢句我真係好認同.
唔好惡意批評其他人便好了.
回復 111# leawong

同意師兄所言,唔係話唔講得(想當年AVENGERS我都有分插),不過爭持得太耐都無補於事,自己條氣又唔順,咁又有咩謂呢?

經過AVENGERS一役,我已經用平常心看待電影版既3.75";出得靚咪買,出得差咪由佢,一來可以慳番啲錢,二來過多一排TB等地大把跳樓貨,平玩的話少可動我都可以接受。

睇美漫,儲3.75"係我既興趣,但係諗深一層,興趣只為增加我日常生活既樂趣,面唔係我既必需品;既然係咁又何須太過堅持,令到興趣變質,由増添樂趣變成増添怨氣呢?

我宜家好簡單,睇完套戲,同朋友吐下糟,吹下水,經過MK�吉島咁岩見到喜歡既就買一兩隻,上網又睇下其他人既玩評同靚相,美漫帶俾我既歡樂就已經好足夠。
頭像被屏蔽
電視廣告在上映前一個月播出,大片也!
02年蜘蛛俠電影6吋的高可動同精細,03年Hulk Movie, 05年 Starwar Ep3一直下來幾年都保持一定進步,0 ...
無明: 發表於 26-3-2013 12:37 AM

冇記錯

02同03年的電影版蜘蛛俠,變形俠醫都仲係Toybiz年代。
冇記錯

02同03年的電影版蜘蛛俠,變形俠醫都仲係Toybiz年代。
百龍天舞 發表於 27-3-2013 12:48 PM

你說得對,是的。多謝指正。

我意思是近十年我們期待的電影玩具並不是現在lM3的模樣。
回復 113# 李露MEI

同意,尤其係佢死捉住個版權,但D野又出得HEA.

所以IM 3 我淨係對6吋買得落手
呢幾个Ironman, 又真係各有特色,比起以往只有紅、金圓形、三角的設計,多了不同的元素。

正!

可惜…………
呢幾个Ironman, 又真係各有特色,比起以往只有紅、金圓形、三角的設計,多了不同的元素。

...
無明: 發表於 28-3-2013 04:19 PM

預告最尾件裝甲竟然只係MK-17,....?!

圖片轉自 the fwoosh.com 論壇
------------------------------------------------------------
貌似還可以...但對塗裝可能信心值要低一點(笑)