Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 【強殖裝甲ガイバー】figma GUYVERI

回復 45# 大姐姐

縮水獸神將,巨人殖裝??
不知几钱?很想买!小时候有看guyver
希望Figma同Max Factory合作之後可以貫切出哂所有重要角色為止啦:42:
Figma 的設定, 同一齣動畫, 但不跟進足比例。  近來的例子是「加速世界」的紅之王"Scarlet Rain", 比動 ...
大姐姐 發表於 12-2-2013 04:28 PM

比例唔算太重要:78:大前題係佢既QC要做得好啲:74:
Figma 的設定, 同一齣動畫, 但不跟進足比例。  近來的例子是「加速世界」的紅之王"Scarlet Rain", 比動 ...
大姐姐 發表於 12-2-2013 04:28 PM

如果進足比例,貴d無所謂,我願雙手將錢奉上~ :shiny:
回復 50# ed1978hk

我都係咁話:shiny::shiny::shiny:
回復 48# K9999

Figma跟本就係Max Factory出的係列
既然MAX FACTORY有強殖版權,好自然會在其下FIGMA PRODUCT LINE 出:38:
figma 出加爾巴內嘅人類角色好過喇!! 係强殖裝甲嘅fans老早就買咗佢嘅BFC ...
歪勾 發表於 10-2-2013 11:11 PM
咁又未必;我都係fans,但之前未買(好多原因,行緊街唔方便買,買完其他野先見到,諗住下次先.到出去揾又冇貨,到想買賣哂只剩炒價...etc). 所以佢再出今次有興趣入
之前的bfc系列我只有卡巴1冇爛,其他的...,d關節全 部自然分解......:50::53::31:
已賣鬼晒
出figma版,應會買的

本想以蛋蛋超人之(超獸ARCH BELIAL)去取代強殖內之(巨獸神)的, 再等之後會出的(Guyver - 巨神殖裝)進行对決, 加爾巴之角色以(最少)的size大少算起係等同SIC之高度, MAX FACTORY出加爾巴公仔之高度比須然不是太合理, 但也有高底大小之分, 唔係隻隻一樣高, 亦唔會似SIC 咁差半个頭之高度就會比人媽公仔的一致高度不合理,  咁算点........... 等等, 但人有高底之分, rider 也一樣, 反而有唔同高度之分先係正常, 但以Figma公仔一向之高度睇, 起馬少SIC三个頭位差, 以高度厚度重量算起, Figma 一般會貴(蘿白雲)一个馬位, 如果(Figma - guyver I) 出貨價係三佰尾至四佰頭, 咁睇就係好貴, 一点也不平

以前MAX FACTORY出第一隻加爾巴3,買3百幾已覺得貴,
早期Figma一隻都係百幾蚊,
今非昔比了:42:
加爾巴死士已無選擇了, 只有買及不買, 用料唔知係咪硬膠呢, 如果係ga實好輕身及膠料手感無咁好, 仲要一跌就斷角
回復 15# wingieng1202

唔洗捱貴價,不過要捱炒價:66:

條數都係一樣要我地死仕們比多付些錢, 反正也是要買, 唔想買貴但都要買炒價, 貴=炒, 但炒未必=貴