Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 【強殖裝甲ガイバー】figma GUYVERI

finally...:$, wait for long... may not as goods as before..but the price is more friendly
出max時仲未出黎做野,一隻都無買到,而家貴到痴線,figma出要買哂佢地了:$:$:$:$
...唔通呢隻就係專登出黎畀人後追....? 咁不如直接再販 BFC-MAX 好過啦...
又若以隻 BFC-MAX 05 加爾巴 I 為例, 當年曾經水浸賣到HK$100左右一段唔短時間...

元組加爾巴粉絲其實最想佢出埋已經有晒著色樣板但冇左件事既 阿卡菲爾 同 巨神殖裝 先啦~

當然最好繼續出埋其他後期新角色~

max 果d好易爛 我果陣買果d就咁擺一排再拎起扭下已經斷關節:(
max 果d好易爛 我果陣買果d就咁擺一排再拎起扭下已經斷關節
direngrey9 發表於 11-2-2013 03:07 PM

我朋友個隻一開盒拿出來就斷腳,一D都唔強殖.....
咁應該改良關節物料重出~

P.S. 我果D BFC-MAX 無一隻斷過關節 (當然係冇原盒跌過啦)~

P.S.2 就咁講"MAX"好易令人混淆...因為究竟係指 :
MAX渡辺?  MAX FACTORY? 定係 BFC-MAX (前身 BFC "Bio Fighter Collection" 係不可動空心膠 G.Kit)?
如果佢出新角色就話姐會考慮。。。 唔好似極魂咁!! :45:
同 BFC-MAX 既分別係...?

不過加爾巴會出新hobby已是大恩惠...
人仔貓 發表於 10-2-2013 04:48 PM

用地台比較, 呢隻FIGMA應該最多只得15CM高, BFC有17CM高
細左不緊要,可動性低左也不緊要

我但求二事
- 不要輕輕的易斷
- 請出齊多一點角色,同唔好斷攬就得喇
:67:有個friend好鍾意
:35: 我要guyver女~
:shiny:巨神殖裝+十二神將:shiny:
正呀:shiny::shiny:快啲出啦:no:
不要高興住先!!figma咁耐好似都無出過大size嘅人形,巨人殖裝,同獸神將都係大size,會唔會出成問題,不過今次應該會出女guyver喇掛!!!
十分期待;之前不願捱貴貨,0入強殖;希望哩隻係第一隻,而且出好d,繼續出下去
不要高興住先!!figma咁耐好似都無出過大size嘅人形,巨人殖裝,同獸神將都係大size,會唔會出成問題 ...
蟲蟲 發表於 12-2-2013 11:15

Figma 的設定, 同一齣動畫, 但不跟進足比例。  近來的例子是「加速世界」的紅之王"Scarlet Rain", 比動畫中的設定高大了一截。

所以, 如果真的推出獸神將, 可能跟加爾巴的高度差不多。