Toysdaily 玩具日報

樓主: fggdddsally

[新品消息] Figma Avengers

FIGMA 做既日漫人仔真係幾靚,但呢SET AVENGER 我覺得做得差,美型面相點都係多邊型,要模仿真係有D難度,除左MARK 7之外,其他唔買都可以既,不過單價過500就唔會買單lu,似終關節外觀問題
下一水先到鷹眼同黑寡婦?
最緊要哭呀,唔好漏低最強戰力嘅哭呀!
不過我覺得figma 應該唔會出,呢set 等到佢公佈有哭我先入。
之前有放HULK既灰模出黎~應該會出埋GE~反而BLACK WINDOW 同鷹眼就唔知會唔會出
CA 唔似喎,thor同tony 都唔錯!-v-
嘩, ironman要開面罩要入豪華版成8800yen?!搞錯!!手關節又唔係好靚...
會唔會等SHF會好D....
嘩, ironman要開面罩要入豪華版成8800yen?!搞錯!!手關節又唔係好靚...
會唔會等SHF會好D....
kyostanley 發表於 23-2-2014 09:15 PM

shf好似得iron man 2 版權
同埋佢都應該主力出injustice
就算真係有mark 7 都應該avengers 2 上畫了
比例應該係暫時細公仔裡面最好...(個人覺得SHF有啲腳短)

本身7800好似太貴,但8800有齊配件又好似唔錯...
就係覺得呢隻野市場定位好古怪
所有本身既基本配件(開甲,武器,頭雕)全部去晒網上限定
反而普通版就似乎乜都無(只能估計有幾對替換手,同figma必備既台座)
兩者配件內容相差咁遠但係定價居然只差左一千yen?
雖然只差一千,但係今日路過見某店開訂
居然索價五魚半...雖然無指明普通版定網上版

但我提出一個不切實際,但又似乎好合理既人個人想法
假設同樣出1比12既PI解決完手上無窮無盡既訂單後
排隊後真係會出到mk7,而定價不變,qc有改善
咁點解我唔俾多百幾蚊去真係有iron既iron man呢?
頭雕同開甲我當豪俾佢(反正個頭又唔係似),起碼佢真係金屬丫

或者你會話pi出到mk7到時都可能出到復仇者第三集
但我又問返你,如果到左今日你都仲會去買mk7既公仔,證明你已經好等得
咁又點解唔等多等期望pi出到隻更吸引既mk7?

只係當初見灰模既時候,我都同朋友講到明打死都起碼入隻ironman
但係見到今日既成品,定價,定位
我真係打退堂鼓
除非佢插水,不過我知道肯定無可能

正如上面講等pi,反正隻mk42都等左咁耐...
我發覺自己無咩係唔等得既...
(間廠夠膽死乜消息都無,貨又出唔到,但訂單就係咁開)

以上小弟愚見,不喜物插
唔係咪我多心,tony個嘴好似有d發青....
反而普通版就似乎乜 ...
Knightmare 發表於 24-2-2014 12:46 AM

好認同師兄你話普通版同豪華版只差1000 Yen好奇怪,我一開始見到都諗捨得俾成7800 yen既人,絕大部份都唔介意比多1000 yen要多咁多配件卦
你話1000 yen只係得D配件就合理D,算喇,咁樣總叫「抵D」,都係好事
不過點都好,作為第一隻有返咁上下質素既6” Mark 7,相信佢真係唔會跌價……
7800 yen.......太進取了吧!
睇來呢4隻野洗左GOOD SMILE 唔少錢同時間...{:1_203:}
早期個批灰模全部都過唔到MARVEL個關,而家睇個批彩圖好左好多...

反而普通版就似乎乜 ...
Knightmare 發表於 24-2-2014 12:46 AM

我都訂咗1/12,  若figma 出左 mark 7, 咁Pi短期未必出到

當然Pi連 mark 42都未出, mark 7 我都唔會諗了。

見過fogma robocop,  有現貨至講
我都訂咗1/12,  若figma 出左 mark 7, 咁Pi短期未必出到

當然Pi連 mark 42都未出, mark 7 ...
mushroom 發表於 25-2-2014 01:20 AM

Figma Robocop面相真係噩夢級
我諗Iron Man本身無咩問題既,露Tony樣既面相就真係要觀察下先得
Figma Robocop有大缺陷?
小弟無留意開,願聞其詳{:1_197:}