Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影[The Amazing Spider-man 2]新消息

[電影預告]《蜘蛛俠2:決戰電魔》(The Amazing Spider-man 2) 5月1日 搶先美國獻映

http://www.youtube.com/watch?v=8XIEG8kqDfU&feature=youtu.be
嘩,好Q正呀, 好想快啲睇:handshake:

就咁睇TRAILER 好似都係得個打字,睇唔到今次宗旨主題講咩(唔清晰),..暫時觀望吓先{:3_142:}
回復 123# dasw123

其實繼第一集提起peter父親,到今集仍用佢做引導; 哩條線有機會可以疊番落Xmen同Shield Nick Fury!<現實當然要睇番版權會唔會改變先!

而以前睇蜘蛛俠卡通入面的電人其實係紅骷髏的親生仔!!

今集有D似以前Tobb果套,又講做蜘蛛俠唔係想像咁易做; 朋友變敵人,以寡敵眾……分別在Peter仍是求學時期; 會保留青少年感覺,無咁嚴肅; 打鬥場面少不了!預告仲要突登影到有鳥人禿鷹的飛行器同八爪魚的機械爪,睇黎會好似卡通有機會以1對6, 仲差Venom就齊team:71:
回復  dasw123

其實繼第一集提起peter父親,到今集仍用佢做引導; 哩條線有機會可以疊番落Xmen同S ...
ChrisLamXYZ 發表於 10-12-2013 02:06 AM

以前套卡通其實有好多&#22050;都唔跟漫畫原作,所以唔好信到十足

而Sinister Six,點輪都唔輪到Venom啦
回復 125# Devil_Fudou

細個睇卡通先認識蜘蛛俠,錯都無計><

頭先seacrh Sinister Six, 睇圖無犀牛,亦無綠魔份……如跟原著咁即係仲有獵人,沙人,幻像大師,禿鷹,八爪魚………要出齊好漫長!
回復  Devil_Fudou

細個睇卡通先認識蜘蛛俠,錯都無計><

頭先seacrh Sinister Six, 睇圖無犀牛,亦無 ...
ChrisLamXYZ 發表於 10-12-2013 12:06 PM

Sinister Six並唔係一隊固定隊員既team,曾經做過Sinister Six既villain多達20人
當中包括Green Goblin同Rhino,而且,電影唔一定要跟漫畫
似大回復 127# Devil_Fudou

咁又係,但以前Toybiz出過大盒6 pack裝都有Venom,仲有Black cat; Venom都唔弱,點解6人幫輪都未輪到佢ge?

不過八爪魚睇黎會再上大銀幕!差在今集片尾出定下集出!反而禿鷹似大配角,擔唔到大旗><
在 YouTube 上觀看「The Amazing Spider-Man 2 - OFFICIAL Trailer - In Theaters May 2014」 - https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player

看他那大眼和飄動的布衣,漫畫造型全回歸!

但,為何有此&#20915;定?

不是每次Spiderman&#30005;影造型都在突破嗎?

現在反璞歸真?咁是否今次玩具不用買?

玩返舊的漫畫版便可?

令人懷念,十多年前的Spider-man &#30005;影玩具。

在 YouTube 上觀看「The Amazing Spider-Man 2 - OFFICIAL Trailer - In Theaters May 2014」 -

看 ...
無明: 發表於 11-12-2013 04:13 PM

無明兄有玩結他? {:1_220:}
開拍Venom同Sinister Six。
stonekeung01 發表於 13-12-2013 10:04 PM

如果係咁不如搵返sam raimi拍返spiderman4都唔係問題,返正spiderman 漫畫成日都有唔同平行世界蜘蛛俠crossover{:1_208:}
似大回復  Devil_Fudou

咁又係,但以前Toybiz出過大盒6 pack裝都有Venom,仲有Black cat; Venom都唔 ...
ChrisLamXYZ 發表於 10-12-2013 10:47 PM

因&#29234;Venom只係短暫做過Sinister Six member,講起Sinister Six第一時間一定唔會諗到Venom,講起Venom亦唔會諗起Sinister Six
而且更唔應該將Venom用作六個既其中一個,Venom自己一個做晒一整套movie既敵角都得啦
http://www.youtube.com/watch?v=dfSDYg3oB5Y

THE AMAZING SPIDER-MAN 2 - Official International (German) Trailer #2 (2014) [HD]
回復 129# 無明:

同無名兄擁有同一款:71: