Toysdaily 玩具日報

查看: 8368|回復: 34

[玩具攝影] 近期排隊排到癲....不如小弟分享下幾個cheap自組減小下大家的戾氣~~(手機及DC眼殘圖)

小弟入坑日子尚淺,多得ironman同hottoys唔小~~
可能生性孤9寒,so喜歡自組多過完成品~~~廢話少說~~去片

平生第一個櫃, cheap中cheap的ikea野

平生第一隻自組--Tony
ttm19 body/mk4頭/t1000鞋/雞旺cheap西裝

tony大合照

平生第2隻自組--美國隊長
雞旺100cheap body/加粗腳/120老番頭/其他淘寶同yahoo,原則最緊要夠cheap

美國大合照

平生第3隻自組--狼人
ttm19/老番頭/雞旺褸/多年前metalgear軍牌/淘寶ko爪及褲/雷神鞋/kobe打底背心/仲有條皮帶紅骷髏皮帶bid緊

其實仲有隻阿諾,周星馳,畢彼特,c朗自組緊
個櫃已肯定會爆~~再加上2013 hottoys大把好野要買,買多個櫃都唔掂,仲有我手上未取貨的單..........

最後再送上自己噴過cheap中之cheap的ironman-山口mk2......

多謝收看~~
唔錯既自組喎:71:
ikea呢個柜確係抵玩
謝樓主分享。~~~~~
:71::71::71:好圖,好分享!!!!
Ching 可加led燈,勁靚!我新買左個billy自加左,效果太好,所以喺本來用光管的大櫃加埋!
雞旺100cheap body/加粗腳/120老番頭/其他淘寶同yahoo,原則最緊要夠cheap

...
dbz 發表於 26-1-2013 07:53 PM

師兄, 個老番頭邊度搵到呢?
回復 5# riverchild

Riverchild兄,我都有個billy櫃,但唔係好識加燈,可以教小弟嗎,Thanks
可以去鴨記買LED 條, 想加幾多條點CONNECT 法都可叫佢到你攪掂, 返到去機本上安上去就得,(LED條以包3M 貼) ,  我既做法係O係後面塊板開洞走線, 因背板只係厚紙皮,好易就可CUT 到個洞出黎~
回復 8# riverchild

多謝Riverchild兄教授,因為我個櫃係好耐之前買落,個時都無配櫃門,riverchild兄有配嗎?
回復 9# captain-america

有呀,配左鈻堐玻璃門~
回復  riverchild

多謝Riverchild兄教授,因為我個櫃係好耐之前買落,個時都無配櫃門,riverchil ...
captain-america 發表於 27-1-2013 09:59 AM

可以自己買加返也可呀!
支持一下:71:
自組心思無價,
材料豐儉由人,
玩得開心至真:77:
回復 2# terence4788

yes~~1000都唔洗4面玻璃算ok了~~訂幾個亞加力都咁上下
回復 5# riverchild

我都想ching~~我乜都唔識~~~都唔知加響邊度同點加~~~~>_<~~~
回復 6# coltrane

皆旺~~~
不過我唔知果d叫咩物料~~跌一次崩一次~~我跌左兩次,崩左條頸同耳仔