Toysdaily 玩具日報

查看: 7158|回復: 23

[玩具報告] MT-02P Battle Sentinel SG SP

回想當日真是又興奮又嚇死
一輪超吸引的老變一齊公佈
單是MT都有這套紫甲及Fallen
突如其來的消息結果就是突如其來的付訂金!
還有SG2文同SG馬的價好像坐火箭般水
MT不斷出的設定圖同官圖是非常吸引
但記得原色Battle Tanker原來就不太令我滿意
現在還要加肩甲遮掩了原本的金屬紫色
還有胸甲遮掩了超靚的透黃金光閃閃的心口
當時我心還是不太雀躍, 心想沒太多人有紫文,等跌跌價才買
但MT卻居然來個限定!
OK立即衝出去落訂....

到官圖越出越多,到拿上手,我輸了
老實說,這兩套紫甲馬甲才是Batte Tanker的完全體
之前的原色是prototype
很多之前的問題都改善了

Boxart跟原色差不多
話說我的原色盒不知為何全部膠水位都鬆開了
整個盒變成卡紙....

電影版玩具Striker Op式的車頭蓋十分十分有型!
對原本便不滿意車頭造型的我是恩物!

油缸用了銀色電鍍,跟車頭煙囪成對,不錯
可惜是'TIL ALL ARE GONE!字型跟車頭的差太遠

大劍取消了發光功能,劍柄變為一體不能收納在油缸

車形都好有型!

換了MT的頭及內褲

MT為Battle Sentintle臉上加上疤痕簡直是畫龍點晴神來之筆!!
原本我還在考慮要不要換頭!因為原本的頭已邪氣十足!

記得上次battle tanker MT便建議把胸部拉高少少去提高比例完成度
今次便直接送金屬色心口件令胸部不會因為拉高而中空
還要送了兩件!應該是給原色battle tanker用的吧
話說這是疑似matrix嗎.....

Battle Tanker Ver裝著
是靚但是真是太少add-on了!

始終不捨得紫文超靚的胸部
試一試只加肩甲!
正面還OK可是側面已經有少少凹胸的情況

完全體
車型是肩甲4粒釘要拆下!
型,就係咁簡單

跟主體胸部一樣是透黃加金粉
算是為遮蓋胸部的補償吧...

釘是金色電鍍(好似係)
手痕在釘與釘之間的坑油上金色

雙鎗貌似沒變

勉強擺出雙手扶氟插地經典pose

除了發光功能,外型上有也不同

Exia式飛劍!

Crossbone Gundam式招牌鎖鏈控劍!

鎖鏈有很多玩法,有待玩家發掘!

FA Mode飛彈全為銀色電鍍!
油缸變背包比原色容易很多很多
除了那個可惡的轉換關節鬆了外
在背部有連接住扭動關節
可直接扭!

感覺還是格鬥系比較適合SG2文

完全體與成長期...

玩完發覺上不上甲也是一件非常正的老變
很後悔沒有入兩隻SG2文....

Thanks
http://blog.yahoo.com/_PN6A2R6CZCP5PHGZKBWBL4TJ4Y/cover

支持ching靚相:71:
thank you for your great great sharing!!!:71:
靚,型到震!
:71:

唔知後追要幾$到呢?(因為我啱啱入MT坑,Giant正到不得了。)
靚,型到震!

唔知後追要幾$到呢?(因為我啱啱入MT坑,Giant正到不得了。)
你好 發表於 25-1-2013 12:49 PM

先追SG紫文(天價):52:
好正。。。。。。。。。。。。。。邊樹有得買????
呢隻紫文有冇ko??
呢隻紫文有冇ko??
Endless 發表於 25-1-2013 06:04 PM

yes, try TaoBao
又再一次證明左正廠同第三方既互惠互利關係!!:71:

waven兄既相真係每次都影得咁正!!:$
支持ching靚相
遺留 發表於 25-1-2013 12:08 PM
thank you for your great great sharing!!!
AK30 發表於 25-1-2013 12:13 PM

多謝晒:die:
靚,型到震!

你好 發表於 25-1-2013 12:49 PM

甲就唔貴ge.......對比起主體而家個價:angry:
好正。。。。。。。。。。。。。。邊樹有得買????
馬仔 發表於 25-1-2013 04:15 PM

可以去煙屎行下:p
yes, try TaoBao
felixchi 發表於 25-1-2013 06:18 PM

有咩?好似未見過classic laser文KO
又再一次證明左正廠同第三方既互惠互利關係!!

waven兄既相真係每次都影得咁正!!
sundaydriver 發表於 25-1-2013 11:25 PM

今次仲要主體同upgrade kits一齊限定:help:

多謝晒sundaydriver兄!
你影ge相同post先令我甘拜下風呢:love:
可以去煙屎行下
waven 發表於 27-1-2013 02:09 AM

尋日抽完Jordan去咗in's但未開,Ching知唔知佢星期日開唔開呢?
(主體係咪呢set [新世界] 變形金剛2012botcon年會限定G2紫OP鏡鏡像擎天柱)